ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Βάσεις 2012: νέες εκτιμήσεις μετά το τέλος των Πανελληνίων

Ποιες είναι οι νέες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2012 έπειτα από την ολοκλήρωση των Πανελληνίων 2012; Δείτε ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2012.
Η συνέχεια στις Πανελλήνιες 2012 θα δοθεί στα ειδικά μαθήματα με πρώτο μάθημα να είναι τα αγγλικά στις 15 Ιουνίου. Η αγωνία και όλο το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στις Βάσεις 2012.
Μετά την ολοκλήρωση του βασικού κορμού των μαθημάτων των Πανελλήνιων 2012, οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2012 θέλουν πτώση των βάσεων από 400 έως και 1.000 μόρια σχεδόν σε όλες οι σχολές που βρίσκονται μεταξύ 15.000 και 17.000 μορίων.

Μετά την αποτυχία στη Φυσική και στα Μαθηματικά, η πτώση των βάσεων 2012 στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Φυσικομαθηματικές Επιστήμες) και το 4ο (Πολυτεχνικές Σχολές), θα ξεπεράσει και τα 500 μόρια, μετά από στατιστικό δείγμα 20.000 γραπτών.

Τα θέματα-φωτιά που μπήκαν στα Μαθηματικά, αλλά και ο «τιτανικός» της Φυσικής «καίνε» πλήθος υποψηφίων, οι οποίοι υπολόγιζαν να μπουν στα πανεπιστήμια με μεσαίες βαθμολογίες! Ακόμη και οι αριστούχοι πιέστηκαν τόσο πολύ, που το 19,5 γίνεται 18 και 17,5!

Αντίθετα, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, σταθερές βάσεις 2012 στα ίδια με τα περσινά επίπεδα για το 1ο (Ανθρωπιστικές και Νομικές Επιστήμες) και το 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Ιατρικές και Παραϊατρικές Σχολές), ενώ το 5ο Πεδίο (Σχολές Οικονομίας και Διοίκησης) δείχνει να επηρεάζεται στις βάσεις 2012μάλλον πτωτικά.
Ωστόσο η πλειοψηφία των μαθητών που επιλέγει τμήματα και σχολές του πέμπτου πεδίου και διαγωνίστηκε σε Φυσική και Μαθηματικά, ενδέχεται και εδώ να παρασύρει προς τα κάτω τις βάσεις 2012.
Εντυπωσιακή πτώση στις βάσεις 2012 αναμένεται σε πολυτεχνικές και φυσικομαθηματικές σχολές, λόγω των χαμηλών επιδόσεων που καταγράφηκαν στη Φυσική και τα Μαθηματικά.

Στις ιατρικές και τις σχολές των επιστημών υγείας του τρίτου επιστημονικού πεδίου αναμένεται επίσης πτώση των βάσεων 2012, που όμως δεν θα είναι θεαματική λόγω των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων στη Βιολογία. Πάντως, ορισμένοι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι οι ιατρικές σχολές είναι πολύ πιθανόν να «πέσουν» οι βάσεις 2012 κάτω των 19.000 μορίων.

Εξάλλου, από τους βαθμολογητές σημειώνεται πως αν και οι βάσεις 2012 στις σχολές θετικών επιστημών και στα πολυτεχνεία αναμένεται να κατρακυλήσουν, δεν θα συμβεί το ίδιο σε άλλες επίσης περιζήτητες σχολές των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

Ειδικότερα, στις ανθρωπιστικές και νομικές σπουδές του πρώτου επιστημονικού πεδίου δεν αναμένονται μεγάλες διαφορές στις βάσεις 2012 σε σχέση με πέρυσι, καθώς η επιλογή των θεμάτων δεν έκρυβε εκπλήξεις. Έτσι, συμπεραίνεται πως οι βάσεις σε νομικές και φιλολογικές σχολές θα είναι στα περσινά επίπεδα, ενώ στα παιδαγωγικά τμήματα αναμένεται πτωτική πορεία, αφού τα τελευταία χρόνια η ζήτησή τους έχει περιοριστεί.

fimes.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis 
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: