ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Νέος πρόεδρος της βουλής με 223 ψήφους ο Ευ. Μεϊμαράκης!!!

Με νέο ρεκόρ ψήφων για την εκλογή προέδρου από τη Μεταπολίτευση και μετά, εξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σε σύνολο 290 βουλευτών που ψήφισαν, ο κ. Μεϊμαράκης συγκέντρωσε 223 ψήφους, ενώ υπήρξαν επίσης 66 λευκά και ένα άκυρο.
Ο κ. Μεϊμαράκης, στην ομιλία του, αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκλογής του στη θέαη του προέδρου της βουλής, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά που τον πρότεινε, τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, που στηρίξαν την υποψηφιότητα του αλλά και τους βουλευτές που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου και στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας που έχουν σχηματίσει οι πολίτες για τη βουλή.
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της σημερινής ψηφοφορίας, ήταν η κίνηση του απερχόμενου προέδρου, Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος έσπευσε να επιδείξει, λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη, το ψηφοδέλτιο που επέλεξε και στο οποίο αναγραφόταν το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, με αφορμή έναν αστεϊσμό των συναδέλφων του Ανδρέα Λυκουρέντζου και Κώστα Τασούλα.
Λίγο νωρίτερα, είχε ορκιστεί βουλευτής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος απουσίαζε από τη χθεσινή πανηγυρική τελετή, επειδή βρισκόταν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Προς επίλυση παραμένει το θέμα του ζ΄ αντιπροέδρου ο οποίος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή.


Ethnos.grΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: