ΣΙΝΕ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ξαναψηφίζουν την Κυριακή 539 ψηφοφόροι στα Εξάρχεια

Οι πολίτες που ασκούσαν το εκλογικό τους δικαίωμα στο 18ο εκλογικό τμήμα των Εξαρχείων, στο οποίο εισέβαλαν κουκουλοφόροι και έκαψαν την κάλπη με τα ψηφοδέλτια, καλούνται να ψηφίσουν και πάλι την προσεχή Κυριακή.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Α. Μανιτάκη, η εκλογική διαδικασία στο εν λόγω εκλογικό τμήμα, μετά απο σχετική αναφορά της Εφόρου Δικαστικών Αντιπροσώπων, ματαιώθηκε. Για το λόγο αυτό, η ψηφοφορία, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών, πρέπει να επαναληφθεί την προσεχή Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, παρότι δεν επηρεάζει το συνολικό αποτέλεσμα των εκλογών.
Σχετικά με την επανάληψη της ψηφοφορίας επισημαίνονται τα εξής:
- Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 07.00 ώρα και θα λήξει την 19.00 ώρα και θα διενεργηθεί ενώπιον του δικαστικού αντιπροσώπου και των μελών της εφορευτικής επιτροπής.
- Η εκλογή θα γίνει μεταξύ των ίδιων συνδυασμών που είχαν ανακηρυχθεί για την εκλογική περιφέρεια Α΄Αθηνών με την 74/2012 απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
- Η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να εκδώσει την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 39 του π.δ. 26/2012 προκήρυξη, να ορίσει το κατάστημα ψηφοφορίας του εν λόγω εκλογικού τμήματος και να εφοδιάσει το εκλογικό τμήμα με το απαιτούμενο εκλογικό υλικό (βιβλία, έντυπα, τηλεγραφήματα, ψηφοδέλτια κ.λπ.), το οποίο είναι το ίδιο με αυτό των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.
- Οι συνδυασμοί που έχουν ανακηρυχθεί και συμμετέχουν στην εκλογή πρέπει να φροντίσουν για την άμεση παράδοση προς την περιφέρεια Αττικής του προβλεπόμενου αριθμού ψηφοδελτίων, προκειμένου να εφοδιαστεί το ανωτέρω εκλογικό τμήμα. Τα ψηφοδέλτια είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
Η απόφαση του κ. Μανιτάκη κοινοποιείται εκτός των άλλων, και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο πρέπει να ενημερώσει τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για τη φρούρηση του εκλογικού τμήματος και την εξασφάλιση της τήρησης της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας κατά την ψηφοφορία.
Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω εκλογικό τμήμα ψηφίζουν 539 άτομα, τα οποία καλούνται εκ νέου στις κάλπες.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: