ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Bild: "Οι πλούσιοι Έλληνες λιάζονται στις παραλίες και κάνουν πάρτι"

Μια εικόνα που άνετα «βγάζει» τους δανειστές μας από τα ρούχα τους παρουσιάζει για ακόμα μια φορά η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής σε όλους μας εφημερίδας Bild.
Στο τελευταίο δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Παρά την κρίση οι πλούσιοι Έλληνες απολαμβάνουν την πολυτέλεια», ο Γερμανός δημοσιογράφος παρουσιάζει μια στρεβλή και άκρως ... επιλεκτική εικόνα για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων.
Ο ρεπόρτερ προσπαθεί μάταια να βρει σημάδια πείνας και εξαθλίωσης στην Ελλάδα, αντ' αυτού όμως, όλως περιέργως, ολοένα πέφτει πάνω σε πάμπλουτους Έλληνες που λιάζονται σε ονειρικές παραλίες, πληρώνουν την μπύρα τους 8 ευρώ και κάνουν πάρτι με πλούσιο μπουφέ. Και δεν είναι να απορεί κανείς, αφού ψάχνει τη φτώχεια στην παραλία μιας πλούσιας συνοικίας...

Σύμφωνα με τη Deutche Welle, η Bild περιγράφει στο ρεπορτάζ της: «Μια εβδομάδα πρίν τις βουλευτικές εκλογές, όπου η χώρα απειλείται με έξοδο από το ευρώ. Την ώρα που η ανεργία καλπάζει με 22%, την ώρα που όλο και περισσότερο άνθρωποι απειλούνται από την πείνα, η ελίτ της χώρας περιχαρακώνεται. Δεν πληρώνει φόρους και θωρακίζει τα λεφτά της στο εξωτερικό».
Περιδιαβαίνοντας την παραλία, ο ρεπόρτερ περιγράφει ότι στο νερό υπάρχουν υπερπολυτελή πλεούμενα που επιβλέπουν σεκιουριτάδες, ότι στο μπαρ της παραλίας η μπύρα κοστίζει 8 ευρώ και το μπουκάλι σαμπάνιας 1000 ευρώ. Ο Γερμανός ρεπόρτερ πιάνει, δε, και κουβέντα με τους λουόμενους και μεταφέρει τη συνομιλία του.
«Ρωτάμε τους πλούσιους Έλληνες γα τις ευθύνες τους, πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν 200 δις ευρώ στην Ελβετία, πώς είναι δυνατόν μόνο 25.000 Έλληνες να δηλώνουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ ετησίως; Τους ρωτάμε αν πληρώνουν φόρους. Και εκείνοι απαντούν: γιατί να πληρώσουμε φόρους; Για να τα βουτήξει το διεφθαρμένο κράτος;»


Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: