ΣΙΝΕ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης συνεργασίας!!!

Το αργότερο αύριο θα έχουμε την πλήρη και οριστική εικόνα για το υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, η οποία όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ολιγομελής.
Ήδη, έχει ανακοινωθεί ανεπίσημα η οριστική τοποθέτηση του καθηγητή και προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανου ατη θέση του υπουργού Οικονομικών ενώ θέση στο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να βρει και ο Χρήστος Σταϊκούρας, τομεάρχης έως σήμερα Οικονομικών της ΝΔ. Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα είναι ο νυν υπηρεσιακός ΥΠΟΙΚ Γιώργος Ζανιάς.


Προς ολοταχώς για τα υπουργεία Ανάπτυξης και Μεταφορών οδεύουν οι Γιάννης Στουρνάρας και Κωστής Χατζηδάκης αντίστοιχα, ενώ σίγουρη για το υπουργείο Τουρισμού (το οποίο υπήρξε προεκλογική δέσμευση της ΝΔ να επανασυσταθεί) φέρεται η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξάλλου, πιθανόν να παραμείνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να τοποθετηθεί και στο υπουργείο Εξωτερικών. Πολύ πιθανό είναι, εξάλλου, να δούμε στο υπουργείο Υγείας τον καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη.
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα αξιοποιηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς να αποκλείεται να παραμείνει και ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Γρηγόρης Τσάλτας. Μια τέτοια απόφαση ωστόσο θα έφερνε νέα «καραμπόλα», καθώς θα μετακινούσε τον κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Μεταφορών.
Για τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης φαβορί θεωρούνται αντίστοιχα οι Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Αντώνης Μανιτάκης. Την ίδια ώρα, μετά από αίτημα της ΔΗΜΑΡ, για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται και ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος ωστόσο φερόταν ισχυρός υποψήφιος για το υπουργείο Εργασίας τις προηγούμενες ώρες.
Το όνομα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι αυτό που ακούγεται για την Προεδρία της Βουλής, ενώ -όπως όλα δείχνουν- για τη θέση του υπουργού Επικρατείας «έκλεισε» ο στενός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης. Τέλος, γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να τοποθετηθεί ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δικηγόρος, Τάκης Μπαλτάκος.


Star.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: