ΣΙΝΕ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ποια κόμματα δεν θα συμμετάσχουν στις νέες εκλογές;

Ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων και υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου ωστόσο δεν προχώρησε στην ανακήρυξη τεσσάρων κομμάτων διότι αν και είχαν καταθέσει δηλώσεις συμμετοχής δεν υπέβαλαν παράλληλα και δηλώσεις εκλογικών συνδυασμών. Πρόκειται για τα κόμματα:
α) Λευκό, β) ΕΛΚΣΙ (Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας, γ) ΠΑΜΕ στο ΓΕΣΕΕΠ και δ) Έλληνες (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση).
Επίσης, δεν ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί κομμάτων α)Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη, β) Νέο Κόμμα Σωτηρίας Χριστιανική Δημοκρατία και γ) Ελληνικό Όραμα, αφού οι δηλώσεις συμμετοχής τους για τις εκλογές ήταν εκπρόθεσμες.
Επίσης δεν ανακηρύχθηκε το κόμμα Δημοβούλιο Πολιτών–Ελληνική Συμπολιτεία με (άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη, του οποίου ο νόμιμος εκπρόσωπος παραιτήθηκε τελικά από τη δήλωση συμμετοχής στις εκλογές. Ως μεμονωμένος υποψήφιος βουλευτής στη Β Αθηνών ανακηρύχθηκε ο Αθανάσιος Δασκαλόπουλος, χωρίς το όνομα «Τυραννομάχοι», αφού δεν έχει ιδρύσει κόμμα με το όνομα αυτό.
Μετά από δηλώσεις τους ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές, ο Άρειος Πάγος δεν ανακήρυξε την Άννα Σαμιώτου (με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη β’ Πειραιώς)) και τον Κυριάκο Κοζάρη (στον Έβρο με τον ΛΑΟΣ.
Συνολικά, 22 κόμματα και συνδυασμοί θα λάβουν μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: