ΣΙΝΕ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τα μικρά παλάτια των Ρομά!

Το interior design παίρνει άλλες διαστάσεις μέσα στα σπίτια των πλούσιων Ρομά!
Πλαστικά λουλούδια, τοιχογραφίες, φλοράλ χαλιά και ριχτάρια mix χωρίς... match, σκαλισμένες λάκκες, γύψινα και λαμέ κουρτίνες είναι τα χαρακτηριστικά των οικιών που κατέγραψε ο φακός Ιταλού φωτογράφου σε Ρουμανία και Μολδαβία.
Τα μικρά παλάτια των Τσιγγάνων είναι στην ουσία αποτέλεσμα επένδυσης πολλών εκατομμυρίων αφού, παρά το κιτς αποτέλεσμα, τα έπιπλα είναι πανάκριβες αντίκες και τα χαλιά μοναδικές δημιουργίες.

Οι οικοδέσποινες λοιπόν, ποζάρουν περήφανες και βέβαια… ανάλογα ντυμένες σε βαρύτιμους καναπέδες, μόνες ή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κοσμικές κυρίες στις υπέρκομψες επαύλεις τους.
Κάποιες άλλες οικίες ωστόσο, είναι εντυπωσιακά άδειες, αλλά και πάλι ξεπροβάλλει κάποια λεπτομέρεια που δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης έχει όλη την πρόθεση να το μετατρέψει σε «μνημείο»… μαξιμαλισμού!
Αυτές οι μοναδικές φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του Ιταλού φωτογράφου Κάρλο Τζιανφέρο και συνθέτουν το άλμπουμ του με τίτλο «Roma Interiors».
«Στις δουλειές μου εστιάζω ιδιαίτερα στους ανθρώπους και τις κοινότητές τους. Αυτοί διαμορφώνουν το περιβάλλον τους. Είτε το αποτέλεσμά τους είναι θετικό είτε αρνητικό, είναι σημαντικό να μιλάμε για τις αλλαγές που επιφέρουν οι άνθρωποι στο περιβάλλον τους» εξηγεί ο φωτογράφος με έδρα τη Ρώμη και συνεχίζει:
«Είναι εντυπώσεις της ζωής. Προσπαθώ να δω με τον φακό μου τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, να ξεφύγω με κάποιον τρόπο από τα στερεότυπα. Σε αυτή μου τη δουλειά έδειξα τους Τσιγγάνους με έναν διαφορετικό τρόπο. Οχι δηλαδή ως ζητιάνους και κατοίκους ελεεινών καταυλισμών».
Η προσέγγιση του φωτογράφου έχει ήδη δικαιωθεί με βραβεία και διακρίσεις. Το 2009 κέρδισε στην κατηγορία Πορτρέτα - Ιστορίες στα World Press Photo Awards, ενώ ήταν υποψήφιος και για το Grand Prix του Fotofestival 2009 και του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας στο Λοντζ της Πολωνίας.


Espressonews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: