ΣΙΝΕ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Τέλος ο Ράπανος από το υπ. Οικονομικών; Οι επικρατέστεροι διάδοχοι..

Στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας παραμένει πιθανότατα ο Βασίλης Ράπανος καθώς σύμφωνα και με τις ραγδαίες τελευταίες εξελίξεις δεν θα αναλάβει το κρίσιμο Υπουργείο της Οικονομίας.


Ποιοι είναι όμως οι κύριοι λόγοι που συντέλεσαν σε αυτήν την ξαφνική αλλαγή πλεύσης;
Πρωταρχικά η κατάσταση της υγείας του, κρίνεται εξαιρετικά εύθραυστη και αδύναμη καθώς θα πρέπει για ένα χρονικό διάστημα μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο -την Τρίτη κατά πάσα πιθανότητα να αποφεύγει τις μεγάλες εντάσεις και στρες.
Επιπλέον ο Βασίλης Ράπανος δεν πλασιώθηκε τελικά από πρόσωπα όπως ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Τάσος Γιαννίτσης, όπως αρχικά τον είχαν διαβεβαιώσει οι πολιτικοί αρχηγοί και κυρίως ο Αντώνης Σαμαράς.
Μάλιστα αν και όταν ενημερώθηκε για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης του δημιούργησε έντονη δυσφορία, προτίμησε να μην ανακοινώσει κάτι εκέινη την στιγμή, ώστε να αποφευχθούν αλυσιδωτές «εκρήξεις» τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βρυξέλλες.
Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή το πρωί πάντως βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών όπου και έχασε τις αισθήσεις του.


Οι επικρατέστεροι Υποργοί Οικονομικών
Ωστόσο, δύο είναι τα επικρατέστερα ονόματα για την αντικατάστασή του Βσίλη Ράπανου:
Ο Σταύρος Δήμα ο οποίος διαθέτει εμπειρία από τη θητεία του στην Κομισιόν και ο Γιώργος Ζανιάς που θεωρείται από τις Βρυξέλλες ένας τεχνοκράτης που γνωρίζεικαλά τη κατάσταση και μπορεί να διαχειριστεί να δώσει λύσεις.


madata.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: