ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Γραπτές εξετάσεις στο Δημόσιο: Αποτυχία ίσον απόλυση

Οι γραπτές εξετάσεις - αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ήρθε και απάλι στο προσκήνιο. Το πότε ακριβώς θα γίνουν δεν το γνωρίζουμε ακριβώς καθώς σενάρια το θέλουν να πραγματοποιείται στο τέλος του χρόνου, ενώ κάποια άλλα πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, δηλαδή ως τον Ιούνιο.
Οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις με πολλαπλών επιλογών για την αξιολόγηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων ανά κατηγορία και ανάλογα με τη θέση τους.
Από γραπτές εξετάσεις, τις οποίες θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Δημόσιας Διοίκηση στα πρότυπα του γαλλικού συστήματος ελέγχου, θα κληθούν να περάσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κατέχουν θέση ευθύνης.

Η επιτυχία ή η αποτυχία θα κρίνει και την παραμονή τους στη θέση τους στο Δημόσιο. Η αποτυχία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απόλυση.
Η αποτυχία στις εξετάσεις θα σημαίνει σε πρώτη φάση απομάκρυνση του υπαλλήλου από τη θέση που καταλαμβάνει, ενώ θα υπάρχει και δικαίωμα επανεξέτασης.
Το πλαίσιο για το ποιες ακριβώς θα είναι οι συνέπειες για τους αποτυχόντες δεν έχει πλήρως διαμορφωθεί. Ίσως περιλαμβάνει υποβάθμιση ή ακόμη και αλλαγή θέσης μέσω μετάταξης.


madata.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: