ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την λεύκανση των δοντιών σας!!!

Πρόκειται για αισθητική τεχνική που βελτιώνει το χρώμα των δοντιών, πλησιάζοντας κατά το δυνατόν το φυσικό χρώμα που είχατε στην παιδική σας ηλικία. Σε συνεργασία πάντα με τον οδοντίατρό σας, επιλέγετε την απόχρωση του λευκού που επιθυμείτε και αναλόγως κάνετε το είδος της λεύκανσης που σας ταιριάζει.
Για να προχωρήσει κανείς σε λεύκανση, θα πρέπει να έχει αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα των ούλων και των δοντιών (π.χ. ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, σφραγίσματα). Στη συνέχεια, ο γιατρός ορίζει στον ασθενή ένα ραντεβού για καθαρισμό και παίρνει τα μέτρα των δοντιών του, ώστε να κατασκευάσει τους απαραίτητους εξατομικευμένους νάρθηκες.
Η λεύκανση στο ιατρείο γίνεται με λάμπες αλογόνου (ή LED) ή με KTP laser (πρόκειται για την πιο εξελιγμένη μέθοδο) και εφαρμόζεται στο ιατρείο σε μία συνεδρία που διαρκεί περίπου 40΄. Συστήνεται σε όσους θέλουν ένα γρήγορο και ασφαλές αποτέλεσμα. Υπάρχει και η επιλογή να γίνει στο σπίτι.
Σε αυτή την περίπτωση ο οδοντίατρος φτιάχνει τους εξατομικευμένους νάρθηκες, τους δίνει στον ασθενή μαζί με το λευκαντικό και ο ασθενής τους εφαρμόζει μόνος του στο σπίτι, συνήθως για μία εβδομάδα. Προτείνεται σε όσους δεν θέλουν να ανεβάσουν πολλούς βαθμούς την κλίμακα λευκότητας των δοντιών τους, ενώ συχνά επιλέγεται στη φάση της συντήρησης.
Τέλος υπάρχει το «Power bleaching» πρόκειται για συνδυασμό λεύκανσης με λέιζερ στο ιατρείο και λεύκανσης στο σπίτι. Αφού πραγματοποιηθεί το λέιζερ, ο ασθενής εφαρμόζει τους νάρθηκες στο σπίτι του για διάστημα μίας εβδομάδας. Συστήνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν τα δόντια τους εκτυφλωτικό λευκό χρώμα.


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: