ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Πολιτικές μετατοπίσεις υποψηφίων την ύστατη ώρα, ώστε να πληγούν «συγγενή» κόμματα

Οι προσχωρήσεις –αποχωρήσεις υποψηφίων βουλευτών και στελεχών κομμάτων, την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, δημιουργούν εντυπώσεις και δυναμική σημαντική για τα κόμματα, σε σχέση με το μετεκλογικό ποσοστό τους. Γι΄ αυτό και προέκυψε νέο «τσουνάμι» πολιτικών μετατοπίσεων, της τελευταίας στιγμής. Τις εντυπώσεις κερδίζει η ΝΔ: Πλήγμα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αποτελεί η τρίτη κατά σειρά προσχώρηση στη Ν.Δ, υποψηφίου βουλευτή (του Χάρη Αηδονίδη από την Α΄ Θεσσαλονίκης). Επίσης, στις τάξεις της ΝΔ προσχώρησε σήμερα και υποψήφια του ΛΑΟΣ (Θεοδοσία Μπαξεβάνη, στη Σάμο). 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντέδρασαν άμεσα, με ανακοίνωση του Γ.Γραμματέα του κόμματος που κάνει λόγο για «αποστασία» και με τη δημοσίευση επιστολής παραίτησης δύο μελών της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ που προσχώρησαν στη ΝΔ. Σήμερα επίσης, εκτός από την εκκωφαντική αποχώρηση του στελέχους και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία, Νίκου Χανιά και η Δημοκρατική Αριστερά, ανακοίνωσε τη στήριξή της από τρία γνωστά στελέχη του Οικολογικού Χώρου, που διαφωνούν με το γεγονός ότι δεν υπήρξε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους. Όλα δείχνουν ότι νέες ανακοινώσεις προσχωρήσεων και αποχωρήσεων θα ακολουθήσουν...
Αναλυτικότερα:
Η προσχώρηση Χ. Αηδονόπουλου από τους Α.Ε στη ΝΔ
Την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο κ. Χάρης Αηδονόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πρώην αντιδήμαρχος και νυν Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι «προτιμά να είναι ουσιαστικός παρά επαγγελματίας πολιτικός και ανεπάγγελτος στη ζωή, που βέβαια με εμένα δε συμβαίνει, γιατί ασκώ το λειτούργημα του ιατρού. Καλώ τους συμπολίτες μου που με έστειλαν εδώ, αλλά και με τίμησαν με την επιλογή τους στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου, να εγκαταλείψουν τους ευκαιριακούς σχηματισμούς, γιατί η κατάσταση στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρειάζεται συστράτευση αφού ο παραγωγικός τομέας νεκρώθηκε και η κοινωνική συνοχή διαλύεται. Τους καλώ επομένως να επιλέξουν εκείνη την παράταξη που επιμένει στην ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας για να βγούμε από την κρίση με περίσκεψη, περιστολή και δουλειά».
Ακολούθως, την προσχώρησή του στη ΝΔ, ανακοίνωσε η ίδια η ΝΔ
Απαντώντας ο Γενικός Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μιχάλης Γιαννάκης για την «αποστασία» Αηδονόπουλου, όπως την χαρακτηρίζει, τονίζει: «Ο κ. Χάρης Αηδονόπουλος θυμήθηκε 4 μέρες πριν από τις Εθνικές Εκλογές ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένας ευκαιριακός πολιτικός σχηματισμός. Φαίνεται ότι η αμετροέπεια και η αχαλίνωτη φιλοδοξία του, τον οδήγησαν να προδώσει με τον πιο ανέντιμο και ποταπό τρόπο ένα κίνημα που ο ίδιος επί δύο μήνες παρουσίαζε στον Θεσσαλονικιώτικο λαό ως τη μόνη λύση Εθνικής Αξιοπρέπειας και Ευθύνης. Ο κ. Αηδονόπουλος έκανε την επιλογή του. Να βάλει τις προσωπικές του πικρίες και τους εγωισμούς του πάνω από το συμφέρον της Πατρίδας....Δυστυχώς για τον κ. Αηδονόπουλο και τις πολιτικές του φιλοδοξίες, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και προσωπικά ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος δεν υπέκυψαν στην χονδροειδή απαίτηση του να αλλοιωθεί η λαϊκή ετυμηγορία των Θεσσαλονικιών και να αλλάξει η σειρά κατάταξης των υποψηφίων, ώστε να εξασφαλίσει την εκλογή του».
Προσχώρηση Θ. Μπαξεβάνη από τον ΛΑΟΣ στη ΝΔ
Την προσχώρησή της στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε, με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του Κόμματος Αντώνη Σαμαρά, η υποψήφια βουλευτής Σάμου, του ΛΑΟΣ, κα Θεοδοσία Μπαξεβάνη.
Στήριξη της ΔΗΜΑΡ από στελέχη της πολιτικής οικολογίας


Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜ.ΑΡ. με στελέχη από το χώρο της πολιτικής οικολογίας (Πολυδεύκης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, πρώην υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Παναγιωτόπουλος, σκηνοθέτης – παραγωγός, υποψήφιος «Αττικής Οικολογικής Απάντησης» στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 και Στράτος Τζίτζης, σκηνοθέτης), με αντικείμενο τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς στις εκλογές και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για σύγκλιση της Αριστεράς και της Οικολογίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος.
Τονίζουν ότι «στις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας, ο οικολογικός χώρος οφείλει να συμβάλει με θετικό και ενεργό τρόπο στην εξεύρεση μιας διεξόδου, η οποία θα διατηρεί την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα χωρίς να διαλύει την κοινωνία της...Με τα πιεστικά διλήμματα και τις πολωτικές τάσεις που διαμορφώνονται στους πολίτες, οι στόχοι αυτοί μπορούν δύσκολα να εκπληρωθούν με την εκ νέου αυτόνομη κάθοδο του οικολογικού χώρου στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Λόγω ακριβώς αυτών των ιδιαίτερων συνθηκών και αναγκών, θα επιβαλλόταν η συνεργασία των οικολόγων με όμορους χώρους, όπως είναι κυρίως η Δημοκρατική Αριστερά, με την οποία η ταύτιση απόψεων σε θέματα πολιτικής οικολογίας και περιβάλλοντος είναι μεγάλες, η αναζήτηση δρόμων για την σταδιακή απεμπλοκή από το μνημόνιο είναι παρόμοια, η έμπρακτη επιμονή στη διατήρηση της χώρας στην ευρωζώνη είναι κοινή. Εφόσον μια τέτοια συνεργασία τελικώς δεν αναζητήθηκε και με την αίσθηση ευθύνης που μας δημιουργούν οι περιστάσεις, δηλώνουμε σ’ αυτές τις εκλογές τη στήριξη μας στη ΔΗΜΑΡ».


Παραίτηση στελεχών της ΟΝΝΕΔ- Κοινοποίηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Τη σημερινή επιστολή παραίτησης από μέλη της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, του Γιώνα Σωτήρη , Μέλους Κ. Ε ΟΝΝΕΔ και Καλογρίδη Κώστα , Μέλος Κ.Ε ΟΝΝΕΔ και την προσχώρησή τους στους Ανεξάρτητους Έλληνες έδωσαν στη δημοσιότητα οι Α.Ε
Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με μεγάλη θλίψη διαπιστώνουμε ακόμη και σήμερα πως ο σημερινός Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως υπάλληλος της Μέρκελ, της Λαγκάρντ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Σα να μη βλέπει τι έχει προκαλέσει η πολιτική του μνημονίου στον ελληνικό λαό, που και ο ίδιος συνυπέγραψε. Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε έστω την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσει τις απόψεις του για το καλό πάντα της ίδιας μας της χώρας. Άλλωστε προερχόμαστε από μια γενιά που γαλουχήθηκε από τις απόψεις και τις ιδέες του Κώστα Καραμανλή που πρότασσε πάντοτε το εθνικό συμφέρον. Αυτή λοιπόν η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και την παρακαταθήκη που άφησε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι πλέον φανερό πως μέσα στις τάξεις της έχουν παρεισφρήσει άνθρωποι με ακραίες απόψεις και αμαρτωλό παρελθόν που λίγο – πολύ είναι γνωστοί σε όλους... Δηλώνουμε επίσης με πλήρες αίσθημα ευθύνης πως προσχωρούμε στο μόνο λαϊκό και πατριωτικό χώρο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη πατρίδα μας, προσπαθώντας να αποδεσμεύσει τη χώρα από τους «παγκόσμιους τοκογλύφους» και αυτός δεν είναι άλλος παρά το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με μπροστάρη τον Πάνο Καμμένο».


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: