ΣΙΝΕ

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

"Έφυγε" η διάσημη πιανίστρια Μπριζίτ Ενζερέρ

Η διάσημη Γαλλίδα πιανίστρια Μπριζίτ Ενζερέρ πέθανε σήμερα στο Παρίσι σε ηλικία 59 ετών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ατζέντης της.
Γεννημένη στις 27 Οκτωβρίου του 1952 στην Τύνιδα, η Ενζερέρ ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία τεσσάρων ετών και στα 11 της ξεκίνησε να σπουδάζει στο Ωδείο του Παρισιού. Το 1969 έφυγε από το Παρίσι για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Ωδείο της Μόσχας, γεγονός που της χάρισε την εξοικοίωση με τους μεγάλους Ρώσους συνθέτες.
Η πολυβραβευμένη πιανίστρια έδωσε ρεσιτάλ στην Ευρώπη και στη Νέα Υόρκη και συνεργάστηκε με τα γνωστότερα μουσικά σύνολα (Ορχήστρα του Παρισιού, Βασιλική Φιλαρμονική του Λονδίνου, Φιλαρμονική του Βερολίνου, της Νέας Υόρκης, του Λος 'Αντζελες, του Μονάχου και της Μινεσότας, Συμφωνική του Σικάγου, της Βιέννης, του Λονδίνου, της Βαλτιμόρης, του Μόντρεαλ, του Τόκιο) υπό τη διεύθυνση των διάσημων αρχιμουσικών Μπάρεμποϊμ, Φον Κάραγιαν, Σιμόνοφ. Προσκλήθηκε σε πολλά μουσικά Φεστιβάλ της Ευρώπης.
Από το 1992 δίδασκε στο Εθνικό Ωδείο του Παρισιού και ήταν μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Γαλλικού Ινστιτούτου. Τιμήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.


Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: