ΣΙΝΕ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Απίστευτο: βρέθηκαν τα οστά του Ιωάννη του Βαπτιστή

Διαβάστε πού βρέθηκαν τα οστά, τα οποία όπως όλα δείχνουν είναι του Ιωάννη του Βαπτιστή; 
Τι άλλο υπήρχε δίπλα στον τάφο του;
Τα οστά που βρέθηκαν κάτω από εκκλησία της Βουλγαρίας το 2010 θα μπορούσαν να ανήκουν στον Ιωάννη τον Βαπτιστή, σύμφωνα με τη νέα χρονολόγησή τους με τη μέθοδο του Άνθρακα 14 που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Η φάλαγγα που εξετάστηκαν στην Οξφόρδη χρονολογούνται από τον πρώτο αιώνα, την εποχή δηλαδή που έζησε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, σύμφωνα με θρησκευτικά κείμενα.
Η ανακάλυψη των οστών έγινε στη διάρκεια ανασκαφών το 2010 κάτω από εκκλησία στο νησί της Βουλγαρίας Σβέτι Ιβάν, που σημαίνει Αγιος Ιωάννης. Κάτω από την Αγία Τράπεζα βρέθηκε μια μικρή μαρμάρινη σαρκοφάγος, η οποία περιείχε ανθρώπινα οστά-μια φάλαγγα, το μπροστινό μέρος ενός κρανίου, ένα δόντι, αλλά και τρία οστά ζώων.
«Μας προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι τα οστά είναι τόσο παλιά. Πιστεύαμε ότι ήταν πιο πρόσφατα του 3ου ή του 4ου αιώνα», τόνισε ο Δρ Χίγκαμ.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης κατάφεραν να ανασυνθέσουν τμήμα του γονιδιώματος των οστών και η ακολουθία του DNA έδειξε ότι ανήκουν στο ίδιο άτομο, που το πιθανότερο ήταν να πρόκειται για άντρα, με γενετικά χαρακτηριστικά από τη Μέση Ανατολή.

Δίπλα στη σαρκοφάγο, οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα μικρό κουτί από ηφαιστειακή πέτρα με επιγραφή στα αρχαία ελληνικά που αναφέρεται στον Ιωάννη και την ημέρα της γιορτής του.
Το κείμενο ζητεί τη βοήθεια του Θεού για τον «υπηρέτη του Θωμά», που σύμφωνα με ορισμένες θεωρίες είχε αναλάβει να μεταφέρει τα οστά στη Βουλγαρία.
Από τις αναλύσεις στο κουτί προέκυψε πως πραγματικά προέρχεται από την Καππαδοκία. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως τα οστά έφτασαν στο νησί της Βουλγαρίας από την Αντιόχεια, όπου είχε φυλαχτεί μέχρι τον 10ο αιώνα το δεξί χέρι του Ιωάννη.
Αν και οι πιθανότητες τα οστά αυτά είναι να ανήκουν στον Ιωάννη τον Βαπτιστή, οι επιστήμονες μη θέλοντας να το κάνουν βεβαιότητα λένε πως: «Το αν είναι ή όχι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής είναι μια ερώτηση στην οποία δεν μπορούμε να απαντήσουμε σήμερα και ίσως δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε ποτέ».


newsbomb.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: