ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Πως μια ακόμη ανακοίνωση άναψε "φωτιές"!!!

Γράφει η Δώρα Ιωακειμίδου
Το πόσο γρήγορα, και τις περισσότερες φορές χωρίς καμία απολύτως διασταύρωση δημοσιεύεται μία "είδηση" στα αμέτρητα πλέον διαδικτυακά ΜΜΕ, είναι γνωστό. Ειδικά αν εργάζεσαι σε Μέσο Ενημέρωσης, είναι πανεύκολο να το διαπιστώσεις. Σε καθημερινή βάση τα... κρούσματα. Μια απλή ένδειξη, μία φράση, ένας ψίθυρος, αρκεί για να γίνει πιστευτή μία είδηση και την επόμενη στιγμή τίτλος σε πρωτοσέλιδο.


Μόλις σήμερα, (Τρίτη 12/6) διάβασα σε οπαδική ιστοσελίδα από τη Θεσσαλονίκη, πως δύο νεαροί επαγγελματίες παίκτες του Αρη, αποτελούν μεταγραφικό στόχο για τον Ηρακλή.
Με δύο τηλεφωνήματα που έκανε αμέσως μετά την ανάγνωση της "είδησης" συνάδελφος ρεπόρτερ των "κιτρίνων", διαπιστώθηκε ότι καμία σχέση δεν έχει η πραγματικότητα από την... πεποίθηση του συντάκτη, που άθελά του, επίσης, παραπληροφόρησε τους αναγνώστες του, επειδή έτσι τον πληροφορήσαν.
Είναι εξαιρετικά συνηθισμένο πλέον γεγονός, ο καθένας που ακούει κάτι ενδεχομένως για τον ίδιο ενδιαφέρον, αλλά όχι απαραίτητα αληθινό, και έχει μια στοιχειώδη πρόσβαση στα Μέσα, να μπορεί να το "δίνει" ως ακλόνητο γεγονός. Και να βλέπει στη συνέχεια με ικανοποιήση αναρτημένο το "γεγονός" στη ροή ειδήσεων…
Με εκφράσεις κλισέ, προσεχτικά διαλεγμένες από έμπειρους συντάκτες, ανυπόστατες ειδήσεις κατακλύζουν το διαδίκτυο και ενίοτε τις εφημερίδες, παίζοντας τα παιχνίδια μάνατζερ, διαμεσολαβητών, επιχειρηματιών και παικτών. Ενίοτε και φιλόδοξων γονιών...
Κανείς δεν ενοχλείται και κανείς δεν διαμαρτύρεται στη δικαιοσύνη των Μέσων, καθώς γνωρίζει εκ των προτέρων, πως θα χάσει το χρόνο του και ίσως τα χρήματά του, για μία δικαίωση που θα έχει ατονίσει μέχρι να κριθεί…
Ο στόχος είναι κατανοητός από όλους. Ας το γράψει κάποιο δημοφιλές Μέσο αυτό που θέλω να "περάσω" στο κοινό, ώστε υποχρεωτικά θα το αναπαράγει όλο το σύστημα.
Δεν θα μπει κανένας αναγνώστης στο κόπο να το τσεκάρει. Ο ντόρος θα γίνει… Εστω και έτσι, ο εφήμερος ντόρος είναι δωρεάν διαφήμιση. Κι ας μη παραβλέπουμε το γεγονός ότι η είδηση στο διαδίκτυο ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ, αποθηκεύεται, αν δεν διαγραφεί από τον συντάκτη που την ανέβασε….
Πολλοί έχασαν τον ύπνο τους διαβάζοντας το όνομά τους σε ειδήσεις στο διαδίκτυο. Πολλοί επίσης "χάλασαν" έτοιμες δουλειές, επειδή διέρρευσαν πληροφορίες στα ΜΜΕ.
Μόλις σήμερα (Τρίτη 12/6), μια ανακοίνωση του Ολυμπιακού, ότι ο Χρήστος Πατσατζόγλου αναλαμβάνει υπεύθυνος της σχολής ποδοσφαίρου που διαθέτουν οι "ερυθρόλευκοι" στο Αιγάλεω, άναψε φωτιές στους φιλάθλους του ΠΑΣ με πολλές απορίες για το τι ακριβώς συμβαίνει. ΔΕΝ διευκρινιζόταν επαρκώς η σχέση του αθλητή με τον εν δυνάμει σύλλογο που δημιουργήθηκε στην Αττική. Το όνομα του ποδοσφαιριστή έτσι κι αλλιώς έδινε μεγάλη διάσταση στην είδηση. Οι ενδιαφερόμενοι θα «τσιμπούσαν», άσχετα με την ρεαλιστική... πραγματικότητα!
Σύμφωνα με το gianninasports.gr, στον ΠΑΣ Γιάννινα, δήλωναν άγνοια για το θέμα με τις ακαδημίες στις οποίες υπεύθυνος οριζόταν εν ενεργεία παίκτης τους, ενώ ο διεθνής ποδοσφαιριστής έτυχε να έχει κλειστό το κινητό για να εξηγήσει στους δημοσιογράφους τι ακριβώς συμβαίνει. Όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, τις απορίες έλυσε ο μάνατζερ του Πατσατζόγλου, ο Γιώργος Κολοβός που ανέφερε στην ιστοσελίδα των Ιωαννίνων, ότι ο παίκτης του θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην ακαδημία του Ολυμπιακού στο Αιγάλεω, η οποία ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο. Δεν θα είναι δηλαδή υπεύθυνος (που σημαίνει τεχνικός διευθυντής), στην εν λόγω σχολή... Ασφαλώς παραμένει παίκτης του ΠΑΣ και θα αγωνιστεί με το μυαλό του στο γήπεδο, και τα λοιπά.


Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός
"Η Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με τη νέα επίσημη Σχολή Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο Αιγάλεω!
Η νέα μας Σχολή ξεκίνησε ήδη τις εργασίες της με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσατζόγλου, διεθνή ποδοσφαιριστή και παλαιό παίκτη της ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Οι συνεργάτες μας θα έχουν την αμέριστη στήριξη και την παροχή τεχνογνωσίας από τη Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για την πραγματοποίηση του οράματος μας, με στόχους την εύρεση, την άρτια εκπαίδευση και την αξιοποίηση των νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών σε όλη την Ελλάδα. Καλωσορίζουμε τους νέους συνεργάτες μας και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους".


Επί τη ευκαιρία, θεωρώ χρήσιμο να υπογραμμίσω για άλλη μια φορά πως η υπογράφουσα από τη πρώτη μέρα λειτουργίας της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, έχει αποφασίσει και τηρεί με ευλάβεια την στάση της, να μην αναπαράγει ειδήσεις που δεν διασταυρώθηκα και άρα δεν ισχύουν.
Για παράδειγμα δεν αναπαράγονται ειδήσεις που έχουν να κάνουν με δοκιμαστικά παικτών σε οποιαδήποτε ομάδα, παρά μόνο αν φέρουν υπογραφή συμβολαίου.
Επίσης, δεν πρόκειται ποτέ να «παίξει» παιχνίδια διαμεσολαβητών, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να δώσουν μια επιπλέον ώθηση στους παίκτες τους, γεμίζουν το διαδίκτυο με ανούσιες ειδήσεις περί ενδιαφέροντος ισχυρών συλλόγων. Θεωρεί πως μόνο κακό κάνουν στους μικρούς αθλητές αυτές οι ενέργειες αν δεν οδηγήσουν στην μεταγραφή τους... Πολλά παιδιά που προβλήθηκαν ψευδώς, χάθηκαν στην σκόνη.


Τέλος, καμία σχολή ποδοσφαίρου δεν αποτελεί πρότυπο ώστε να προβληθεί περισσότερο από μία άλλη.
Οτιδήποτε θεωρείται απλά χρηστικό για τους αναγνώστες μας, κι έχει νόημα να δημοσιευτεί, έχει τη θέση του στις στήλες του acadimies.gr.
Καλύτερα να μη γραφτεί τίποτα, παρά να μείνει μια θολή εικόνα που κανέναν δεν βοηθάει, πέραν των επιχειρηματιών…
Πολύ περισσότερo δεν βοηθά τα παιδιά που μετά την έκθεσή τους στα ΜΜΕ, και την πρόσκαιρη αίγλη που τους δίνει όλο αυτό, στο τέλος επιστρέφουν στην αρχή, πιο λυπημένα και πιο άδεια από πριν…
acadimies.gr


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: