ΣΙΝΕ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ποιός είναι ο νέος Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού Ζαρντίμ

Αρκετά φιλόδοξος και λάτρης της σκληρής δουλειάς είναι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ! Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Χοσέ Λεονάρντο Νούνιες Σούσα Ζαρντίμ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1974 στην Βαρκελώνη της Βενεζουέλας από πορτογάλους γονείς. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο.
Στα 27 του χρόνια πήγε στην τοπική ομάδα Τσαμάκα για δύο σεζόν ως βοηθός προπονητή ενώ ανέλαβε ρόλο πρώτου προπονητή στην ίδια ομάδα από το 2003 εώς το 2008. Επόμενος σταθμός του ήταν η Τσάβες, ομάδα που αγωνίζοταν στην τρίτη κατηγορία της Πορτογαλίας και την οποία οδήγησε στην άνοδο με την πρώτη του χρονιά.
Εκεί τον είδε το 2009 η Μπειρά-Μαρ που τότε ήταν στην δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας και τον πήρε ως πρώτο προπονητή. Ο Ζαρντίμ ανέβασε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία αλλά απολύθηκε εξαιτίας συνεχόμενων κακών αποτελεσμάτων.
Τον Μάιο του 2011 ο Ζαρντίμ αντικατέστηκε τον Ντομίγκος Πιασιέντζα στον πάγκο της Μπράγκα όπου έκανε ένα εξαιρετικό σερί 15 συνεχόμενων νικών! Και από εκεί έφυγε όμως εξαιτίας μίας διένεξης με τον πρόεδρο της ομάδας.
Ο 37χρονος προπονητής έχει να επιδείξει μία «γεμάτη» δεκαετία στα γήπεδα αλλά ελάχιστες εμπειρίες από υψηλό επίπεδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: