ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η Τουρκάλα αθλήτρια που νίκησε τον Εγκέλαδο!

Στα εννέα της βγήκε νικήτρια από τη μάχη με τον Εγκέλαδο στον μεγάλο σεισμό του 1999.
Για έναν ολόκληρο χρόνο ζούσε σε σκηνή με την οικογένειά της, ενώ στο πάθος της για την ενόργανη γυμναστική δεν μπήκε εμπόδιο ούτε το γεγονός ότι το αθλητικό κέντρο όπου γυμναζόταν, κατέρρευσε.
Εκανε προπόνηση σε εξωτερικό χώρο «νικώντας» τις αντίξοες συνθήκες. Τώρα η πρώτη αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής από την Τουρκία ετοιμάζεται να βγει νικήτρια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Η Γκοκσού Ουκτάς μάλιστα ήταν τόσο ενθουσιασμένη στην ιδέα που ήθελε να «χτυπήσει» στο μπράτσο της ένα τατουάζ με τους ολυμπιακούς δακτυλίους! Προς το παρόν όμως αρκείται να φοράει ένα ασημί κολιέ με το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο πιάνει κάθε τόσο, δείχνοντας ότι το θεωρεί γούρι.
Αν και η Τουρκία έχει παράδοση καλών επιδόσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πάλη και στην άρση βαρών, είναι η πρώτη φορά που έχει συμμετοχή στην ενόργανη γυμναστική.
«Αυτό που πραγματικά χρειάζεται κανείς για να τα καταφέρει είναι η πίστη στον εαυτό του» δηλώνει η 22χρονη Ουκτάς, δίνοντας το στίγμα της εσωτερικής της δύναμης που, όχι μόνο της εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά και την επιβίωση στον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία το 1999.
«Ζούσαμε σε μια σκηνή για έναν χρόνο με τον μόνιμο φόβο των μετασεισμών. Παρ' όλα αυτά δεν σταμάτησα καθόλου τις προπονήσεις» θυμάται η ίδια.
Οταν μπήκε και πάλι σε κανονικό σπίτι που είχε τοίχους, ζωγράφισε με μολύβι και κρέμασε στο δωμάτιό της ένα πορτρέτο της ηρωίδας της Σβετλάνα Χορκίνα, της χρυσής Ολυμπιονίκη της Ρωσίας. Η Γκοκσού έχει ταλέντο και στην ζωγραφική, με αγαπημένο της θέμα -όπως είναι αναμενόμενο- τους αθλητές της γυμναστικής.
Οσο για τους στόχους της σχετικά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στόχος ήταν να φθάσει εκεί. «Αν τα καταφέρουμε να φτάσει και στους τελικούς, θα είναι απίστευτο» δηλώνει ο προπονητής της Μεργκούλ Γκιουλέρ.


Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: