ΣΙΝΕ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Κρυφές δημοσκοπήσεις αλλά και φανερές τάσεις στα αναταλλακτήρια στοιχημάτων

Xαμηλές οι αποδόσεις για νίκη της Νέας Δημοκρατίας στο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στοιχημάτων της Betfair, το οποίο δίνει σαφές προβάδισμα στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά για νίκη στις εκλογές της Κυριακής. 
Οδηγός ένα αξιόπιστο εργαλείο «σφυγμομέτρησης» του εκλογικού σώματος.
Από το άνοιγμα της αγοράς η Νέα Δημοκρατία αποτελούσε το φαβορί για την πρωτιά στις εκλογές. Η πρωτοκαθεδρία αυτή, ωστόσο, αμφισβητήθηκε έντονα καθώς η απόδοση στην παράταξη του Αντώνη Σαμαρά από το 1,40 σκαρφάλωσε στο 2,00 κάπου στα μισά του προεκλογικού αγώνα. Έκτοτε όμως η απόδοση ακολούθησε και πάλι πτωτική πορεία, φτάνοντας στο 1,63 στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας και στο 1,37 σήμερα. Αυτό μεταφράζεται σε πιθανότητα επαλήθευσης 73% να αναδειχθεί πρώτο κόμμα το βράδυ της 17ης Ιουνίου.
Αντιστοίχως, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α βρέθηκε στα μισά του δρόμου να διεκδικεί επί ίσοις όροις τον τίτλο του φαβορί από τη ΝΔ. Η χαμηλότερη απόδοση που καταγράφηκε για την παράταξη του Αλέξη Τσίπρα ήταν το 1,98, ωστόσο η εικόνα έχει διαφοροποιηθεί τις τελευταίες μέρες, με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να ανεβαίνει αρχικά στο 2,60 και να σταθεροποιείται πλέον στο 3,70 (πιθανότητα 27%) στην Betfair για να κερδίσει τις εκλογές.

Ως προς το ποσοστό των ψήφων, οι αγορές θεωρούν ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν θα πιάσει το 30%, με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό το όριο. Το να έχει ΝΔ μικρότερο ποσοστό ψήφων από το 29%, παίζεται στο 1,83, που μεταφράζεται σε 54% πιθανότητα επαλήθευσης. Παράλληλα, στο 1,47 βρίσκεται η απόδοση στο να έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μικρότερο ποσοστό από το 28% (πιθανότητα 68%). Εξάλλου, οι αγορές θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσει ποσοστό ψήφων μικρότερο του 11%, με την απόδοση να ταλαντεύεται στο 1,90 (52%).
Τέλος, φαίνεται πως ευνοείται η επτακομματική Βουλή, κάτι που ανταλλάσσεται μόλις στο 1,18 (πιθανότητα επαλήθευσης 84,75%) . Το να καταφέρει να μπει στη Βουλή κάποιο από τα κόμματα που έχασαν οριακά τη μάχη στις εκλογές της 6ης Μαΐου συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες στο 6,40 (πιθανότητα 15%), ενώ απίθανο φαντάζει το να είναι 9 τα κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Οι αγορές θα παραμείνουν ανοιχτές για live betting και μετά το κλείσιμο της κάλπης, με το ενδιαφέρον να γιγαντώνεται όσο θα ανακοινώνονται τα επιμέρους αποτελέσματα

Διαβάστε επίσης:
για όλες τις δημοσκοπήσεις... 



blog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: