ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Όπως πάντα... Ενοίκια, ακίνητα και πολυτελή ΙΧ στο «στόχαστρο» των εφοριών!!!

Αυστηρή εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ασχοληθούν αποκλειστικά το προσεχές διάστημα με όσους παραβίασαν ή παραβιάζουν συστηματικά τη φορολογική νομοθεσία και χρωστούν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο έδωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς κατά τη συνάντησή του με τους προϊσταμένους των 10 μεγαλύτερων ΔΟΥ και των 5 μεγαλύτερων τελωνείων της Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ και των οικονομικών υπηρεσιών ξεκινούν εντατικούς ελέγχους προκειμένου να μαζέψουν περί τα 400 εκατ. ευρώ σε ένα μήνα.
Στο στόχαστρο των εφοριών θα βρεθούν οι οφειλέτες που εισπράττουν ενοίκια. Η οδηγία του υπουργού ήταν σαφής και προβλέπει πως οι φορολογούμενοι που δεν θα ρυθμίσουν τα χρέη τους θα μείνουν χωρίς εισόδημα από ακίνητα αφού το Δημόσιο θα προχωρήσει στην κατάσχεση των ενοικίων.
Επίσης, θα ελεγχθούν οι οφειλέτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία, οι οφειλέτες με πολυτελή Ι.Χ υψηλού κυβισμού αλλά και όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ανεξαρτήτως ύψους.
Παράλληλα, σύμφωνα με το moneypost.gr, στο «μικροσκόπιο» των εφοριών θα βρεθούν και οι δικηγορικές εταιρίες και δικηγόροι που οφείλουν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο καθώς επίσης και επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υποβάλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα για το ίδιο θέμα, ο κ. Ζανιάς είχε προαναγγείλει ειδικό σχέδιο για τη διενέργεια των ελέγχων με έμφαση στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών με ειδικές ομάδες 20 συνεργείων που θα στελεχώσουν τις εφορίες.


vivanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: