ΣΙΝΕ

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Από σήμερα στα ράφια τα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς!!!

Επετεύχθη συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς.
Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας...
Η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι αναστρέψιμη φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας.

Μετά την επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, εκείνος τον διαβεβαίωσε πως πέτυχε συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς.
Έτσι, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαρνάβα, η τροφοδοσία των νοσοκομείων με τα συγκεκριμένα φάρμακα θα γίνει κανονικά από τη Δευτέρα.
Στο μεταξύ, νωρίτερα την Κυριακή, στην αδυναμία της υπηρεσιακής κυβέρνησης να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις αποδίδει ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες καρκινοπαθείς, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν τα φάρμακά τους.
Τόσο άμεση όσο όμως και σφοδρή ήταν η αντίδραση του Συνασπισμού, ο οποίος σε ανακοίνωση του χαρακτήρισε τον κ. Λοβέρδο "εξολοθρευτή του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργό του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ".
Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ αναφέρει τα εξής:
"Ο πιο πρόθυμος στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα, ο εξολοθρευτής του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργός του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εν προκειμένω της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποδίδει σε ακυβερνησία".
Να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο, ενώ συγχρόνως απεύθυνε και έκκληση προς φαρμακοποιούς και προμηθευτές υγείας να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών υγείας.
Διάβημα στον πρωθυπουργό για το θέμα των φαρμάκων των καρκινοπαθών πραγματοποίησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ζητώντας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παναγιώτη Πικραμμένο να αντιμετωπιστεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες η προμήθεια των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και αυτά να διατεθούν μέσω του ΕΟΠΥΥ.
Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ.Μαρκόπουλος κατήγγειλε ότι "η αθλιότητα με την πολιτική για το φάρμακο συνεχίζεται, όπως και η απάθεια και η ανεπάρκεια των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, και οι Έλληνες ασθενείς είναι όμηροι της κατάρρευσης του ταμείου του κράτους ελέω μνημονίου".
"Τώρα ο μεν κ. Βενιζέλος σιωπά κάτω από το βάρος της ενοχής του για την κατάντια και ο κ Λοβέρδος είναι άφαντος. Ο δε κ. Σαμαράς δίνει εντολές στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό να βρει πόρους, λες και αυτός είναι υπεύθυνος και ρίχνει ευθύνες στους φαρμακοποιούς επειδή αδυνατούν πλέον να δανείζουν το κράτος", δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.
Το ίδιο σκληρή ήταν και η επίθεση κατά του κ. Λοβέρδου από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών, Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος έκανε λόγο για "απύθμενο θράσος" του τέως υπουργού.
Στο μεταξύ, τουλάχιστον 35 παιδιά βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση μυελού των οστών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες "Πίστη", Χρήστος Βλάχος.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο επείγουσα έκκληση σε γιατρούς, φαρμακοποιούς και προμηθευτές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, απηύθυνε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Χρήστος Κίττας.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε να καλυφθούν τα χρέη στους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και σε διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές και φυσιοθεραπευτές.


news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: