ΣΙΝΕ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΙΜΟΛΕΟΝΤΑ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Σήμερα 26 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, μια μέρα που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη απέναντι στη μεγαλύτερη μάστιγα της εποχής μας, τα ναρκωτικά.  Ο δρόμος των ναρκωτικών είναι μονόδρομος οδηγεί στο θάνατο αφού πρώτα καταστρέψει τον χρήστη και θύμα σωματικά και ψυχικά.
Η χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών αποτελεί ένα θανάσιμο παιχνίδι με τελικό νικητή τον πόνο.  Όλοι μας έχουμε χρέος να δώσουμε τη μάχη για τη ζωή, να τη δώσουμε αυτή τη μάχη με εφόδιο τη γνώση, ώστε η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού να είναι, όσο το δυνατόν πιο δυναμική.

   Οι νέοι πάντα  αποτελούσαν τον πιο ευάλωτο στόχο, έτσι  και σήμερα (εποχή έντονης αβεβαιότητας) οι νέοι μας χρειάζονται τόσο διεξόδους που θα τους βοηθήσουν να μείνουν μακριά από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, όπως ο αθλητισμός, η μουσική και γενικά κάθε δημιουργική απασχόληση,  όσο και η καθημερινή ενίσχυση  από την οικογένεια και το σχολείο.  Η μάχη κατά των ναρκωτικών είναι κοινή και ο αγώνας είναι διαρκής, αφού δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μοίρα του καθενός μας είναι δεμένη με τη μοίρα των άλλων. 
Απαιτείται γνώση, επαγρύπνηση και δράση πριν χτυπήσει τη δική μας πόρτα. 
Για να βγούμε νικητές στη μάχη αυτή, υπάρχουν  παράγοντες πολύ σημαντικοί,              ο πρώτος  που θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε είναι ότι, οι χρήστες είναι θύματα, είναι παιδιά  με προβληματισμούς, με πληροφόρηση αλλά χωρίς την απαραίτητη γνώση,  με λάθος πρότυπα, ίσως υπερευαίσθητα και το φοβερότερο όλων, δίχως ελπίδα και όνειρα για το αύριο. 
Άλλος παράγοντας, η ευαισθητοποίηση όλης της κοινωνίας, αυτή θα πρέπει να οδηγεί στην κινητοποίηση όλων μας, όλοι στη μάχη, κανένας δεν έχει την πολυτέλεια να απέχει, γιατί  ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών δεν φαίνεται να κερδίζεται, αυτή είναι δυστυχώς, μία πολύ σκληρή αλήθεια που επιβεβαιώνεται από τους θανάτους και τον αριθμό των χρηστών.
Η  διαπίστωση του προβλήματος, είναι το πρώτο βήμα, το δεύτερο  είναι η συνδρομή όλων μας στην καταπολέμησή του. Τα ναρκωτικά δεν είναι θέμα των χρηστών ή του περιβάλλοντός τους. Είναι θέμα όλων και του καθενός μας ξεχωριστά.
Οφείλουμε όλοι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με σχεδιασμό μέσα από συλλογικές δράσεις, να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο και ισχυρό μέτωπο για να  αντιμετωπίσουμε  το τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών.


Τιμολέων Κοψαχείλης
Βουλευτής Γρεβενών


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: