ΣΙΝΕ

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ερώτηση: Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο;

Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί αν όχι όλους μας, μεγάλη μερίδα κόσμου.
“Η μετά θάνατο ζωή καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου εδώ και εκατονταετίες. Δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις σχετικά με την ύπαρξη της. Υπάρχουν μονάχα μαρτυρίες ατόμων οι οποίοι βίωσαν καταστάσεις πριν το θάνατο.”
Πολλοί από αυτούς αναφέρουν ότι ένιωσαν να αποχωρίζονται από το φθαρτό σώμα τους και ότι διέκριναν κάποιο φως το οποίο βρισκόταν στο βάθος ενός τούνελ.
Εφόσον όμως αυτές οι αναφορές προέρχονται από άτομα που πλησίασαν μονάχα το θάνατο, αυτές είναι πολύ μικρές και δεν περιέχουν στοιχεία για την μεταθάνατον ζωή.

Οι φυσικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι η εικόνα του φωτός στο τούνελ που αναφέρουν πολλοί μελλοθάνατοι δημιουργείται όταν ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει έλλειψη οξυγόνου. Αυτές οι συνθήκες υποξίας, είναι υπεύθυνες και για την κατάσταση ευφορίας στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο θάνατο.
Οι θεωρητικοί πιστεύουν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν βιώνουν την εμπειρία του θανάτου αλλά βλέπουν κάποιο όνειρο ως αποτέλεσμα της αναισθησίας στην οποία βρίσκονται ή που προέρχεται από το υποσυνείδητο κάθε ατόμου.
Πολλοί άνθρωποι οι οποίοι είχαν μια τέτοια εμπειρία αναφέρουν ότι είδαν την παρθένο Μαρία ή άλλα θρησκευτικά πρόσωπα στην προσπάθεια τους να πλησιάσουν στο φως.
Οι μελέτες αποδεικνύουν ότι αυτό είναι σύνηθες σε θρησκόληπτους ενήλικες και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν ένα όνειρο βασισμένο συνήθως στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Οι υποστηρικτές της θεωρίας για την ύπαρξη ζωής μετά το θάνατο πιστεύουν πως η ύπαρξη μας ως έχει είναι μια ανταλλαγή μεταξύ του φυσικού μας σώματος και ενός πνευματικού κόσμου. Αυτή η εκδοχή είναι αρκετά παρηγορητική για κάποιον που χάνει κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο.
Θεωρείται ότι αυτά τα άτομα κατά κάποιο τρόπο θα μπορέσουν κάποτε να επικοινωνήσουν ξανά μαζί μας ή θα είναι κοντά μας όταν θα έρθει η δική μας ώρα για το φυσικό θάνατο.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα πνεύματα μπορούν να επιστρέψουν από την μεταθανάτιο ζωή και να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Ανεξήγητες κινήσεις μέσα στη νύχτα, φωνές, εξαιρετικά απότομες αλλαγές θερμοκρασίας ή μετακίνηση αντικειμένων μπορούν να εξηγηθούν πολλές φορές λογικά αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες φορές που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ή να επεξηγήσουμε πλήρως αυτές τις καταστάσεις.
Συχνά τέτοιες καταστάσεις προτρέπουν τους ανθρώπους να πουλούν τα σπίτια τους ή να καλούν ιερείς, παρόλα αυτά δεν υπάρχουν περιπτώσεις με αποδείξεις οπού άνθρωποι βλαφτήκαν ή σκοτώθηκαν από πνεύματα.
Τα εξαγριωμένα φαντάσματα τα οποία αναζητούν εκδίκηση και σκοτώνουν ή βλάπτουν αθώους ανθρώπους είναι ανθρώπινες επινοήσεις.
Ως ανθρώπινα όντα έχουμε την συνήθεια να πιστεύουμε κάθε δοξασία και με το πρώτο τρίξιμο μιας πόρτας ή με την ένδειξη μιας σκιάς στο μπαλκόνι, τρέχουμε πανικόβλητοι.


Συνήθως δεν δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας έτσι ώστε να απομυθοποιήσουμε τις εμπειρίες μας, πρώτα ενεργούμε και μετά σκεφτόμαστε.
Η ανθρώπινη φύση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ύπαρξη του συναισθήματος του φόβου. Οι ταινίες τρόμου φαίνεται να αποφέρουν σημαντικά κέρδη και έχουν υψηλές ακροαματικότητες.
Τα μαγαζιά ενοικίασης αυτών των ταινιών έχουν επίσης σημαντικότατα κέρδη. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ηθοποιοί δεν παθαίνουν απολύτως τίποτα αλλά πανικοβαλλόμαστε όταν βλέπουμε στην ταινία να σκοτώνονται.
Οι ειδικοί επίσης επισημαίνουν ότι δεν είναι στοιχειωμένα τα σπίτια ή τα μέρη αλλά οι άνθρωποι. Οι ειδικοί στα παραφυσικά φαινόμενα πιστεύουν ότι ορισμένα άτομα έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τον πνευματικό κόσμο την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να δουν ή να ακούσουν πνεύματα πεθαμένων ανθρώπων.
Αυτό που φαίνεται να είναι βήματα στη σκάλα ή αντικείμενα που πέφτουν μπορεί πολλές φορές να εξηγηθεί λογικά εάν παρατηρηθούν τα φαινόμενα. Πολύ συχνά συμβαίνουν κάποια πράγματα που το ανθρώπινο μάτι δεν προλαβαίνει να αντιληφθεί, όπως η πτώση ενός αντικειμένου που έχει τοποθετηθεί κακώς στη βάση του.
Απλά επειδή κάποιος μπορεί να ακούσει κάποιες φωνές ή να δει κάποια πνεύματα δε σημαίνει ότι είναι μέντιουμ. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να εισχωρήσουν στον κόσμο των πνευμάτων και να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς.
Αυτό είναι πιο σύνηθες σε παιδιά παρά σε ενήλικες. Τα παιδιά έχουν λιγότερες φοβίες επιτρέποντας έτσι στο πνεύμα να απελευθερώσει την ενέργεια του και να επικοινωνήσει μαζί του.
Κάποιος λοιπόν με αυτές τις ικανότητες δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μέντιουμ. Τα μέντιουμ έχουν κάποιες παραπάνω δυνατότητες όπως η ενόραση του μέλλοντος.
Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι με μαντικές ικανότητες έχουν λίγες διαφορές από τους συνήθης ανθρώπους που έχουν μελετήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά και οι οποίοι μέσω της γλώσσας του σώματος και των εκφράσεων του προσώπου μπορούν να κάνουν προβλέψεις.
Καθένας μπορεί να γίνει μέντιουμ εάν διαθέτει την υπομονή να μελετήσει τους ανθρώπους και να προσέξεις τις συζητήσεις τους.
Έστω και αν δεν πιστεύουμε στην πιθανότητα της μεταθανάτιας ζωής, αυτή η υπόθεση μας δίνει μια ελπίδα όταν η ζωή μας φτάνει κοντά στο τέλος της. Κανείς από εμάς δεν ξέρει στα σίγουρα αν ισχύουν όλα αυτά ώσπου φτάσει η κρίσιμη ώρα.
Πολλοί από εμάς ελπίζουμε ότι υπάρχει ένα νέο ξεκίνημα μετά από το θάνατο μας και μπορούμε να συναντήσουμε ξανά τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Έως τότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υποθέσεις…


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: