ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Γυναίκες γράφουν "ξόρκια" για βετεράνους στις πλάτες τους!

Μήνυμα αγάπης και στήριξης γραμμένο πάνω στο γυμνό της κορμί ήταν το «ξόρκι» που αποφάσισε να δοκιμάσει μια Αμερικανίδα προκειμένου να αντιμετωπίσει το μετατραυματικό σοκ από το οποίο βασανιζόταν ο σύζυγός της μετά την επιστροφή του από το Ιράκ.
Η Ασλεϊ Γουάιζ, νιώθοντας ανήμπορη να βλέπει τον άνδρα της αλλά και άλλους στρατιώτες να μαραζώνουν από την κατάθλιψη και το στρες του πολέμου και κάποιους από αυτούς να φτάνουν να κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας, αποφάσισε να δράσει.
Εφτιαξε λοιπόν μία σελίδα στο Facebook όπου ανέβασε μία φωτογραφία της στην οποία εμφανίζεται γυμνή να κρατάει το όπλο του συζύγου της, με γυρισμένη την πλάτη, πάνω στην οποία έχει γράψει:
«Συντετριμμένος από τη μάχη, από τον πόλεμο μια πληγή, να ξέρεις ότι η αγάπη μου για σένα είναι παντοτινή. Και σου υπόσχομαι αυτό: Θα κάνω τις κραυγές του μυαλού σου να σωπάσουν, τα κομμάτια της ψυχής σου να γιατρευτούν, μέχρι, αγάπη μου, να γίνεις ολόκληρος και δυνατός. Γυμνή μάχη».

Ετσι γεννήθηκε η πρωτοβουλία «Battling Bare» που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με το πρόβλημα του μετατραυματικού στρες και να καταπολεμήσει το τυχόν στίγμα που συνοδεύει τα άτομα που πάσχουν από αυτό.
Το παράδειγμα της Ασλεϊ Γουάιζ βρήκε γρήγορα πολλούς μιμητές, κυρίως γυναίκες που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με τους συζύγους τους. Στη σχετική σελίδα στο Facebook υπάρχουν φωτογραφίες από διάφορες γυναίκες που ποζάρουν με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο ποίημα γραμμένο επάνω τους.
Ακόμα και παιδιά γονιών με μετατραυματικό στρες έχουν ποζάρει με τρόπο που δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τους προκειμένου να δηλώσουν τη στήριξή τους στον σκοπό. Δεδομένης της ανταπόκρισης, η Ασλεϊ Γουάιζ σκέφτεται να εξελίξει την πρωτοβουλία «Battling Bare» σε μη κερδοσκοπική οργάνωση.
«Οι άνθρωποι έρχονται σε εμάς, μας λένε τις ιστορίες τους και ζητούν βοήθεια. Ψάχνουμε τρόπους να τους βοηθήσουμε αλλά και να ελκύσουμε την προσοχή των μεγαλόβαθμων στρατιωτικών» δηλώνει η ίδια.


Espressonews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: