ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

«Βουτιά» στις βάσεις προβλέπουν οι βαθμολογητές του υπουργείου Παιδείας!

Για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια η Ιατρική Σχολή Αθηνών αναμένεται φέτος να πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια, όπως εκτιμούν βαθμολογητές του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με τα τελικά συμπεράσματα των πανελλαδικών εξετάσεων που θα ανακοινωθούν επισήμως στο τέλος του μήνα. 
Η εικόνα είναι λίγο-πολύ γνωστή: τεράστια αποτυχία που ξεπερνά το 75% στη Φυσική κατεύθυνσης και μεγάλη αποτυχία στα Μαθηματικά, όπου ειδικά στους υποψηφίους της τεχνολογικής κατεύθυνσης που παραδοσιακά είναι πιο «αδύναμοι», τα 8 στα 10 γραπτά είναι κάτω από τη βάση.
Η πτώση των βάσεων στα τμήματα του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου θα είναι λιγότερο έντονη στα κεντρικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ αλλά εντυπωσιακή στην περιφέρεια (ως και 2.500 μόρια).

Σύμφωνα με το tovima.gr, οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας εφέτος θα κινηθούν σε δύο επίπεδα. Από τη μία πλευρά, η πτώση τους, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 2.500 μόρια, όπως εκτιμά ο εκπαιδευτικός κ. Γ. Χατζητέγας, στα περιφερειακά τεχνολογικά ιδρύματα χαμηλής ζήτησης. Στα τμήματα αυτά η βάση εισαγωγής μπορεί να είναι εφέτος τα 4.000 μόρια (δηλαδή, θα επαναληφθούν τα φαινόμενα εισόδου στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας με βαθμολογίες χαμηλότερες του 5, κάτω από τη βάση).
Από την άλλη πλευρά, θα υπάρξει άνοδος των βάσεων στα περιζήτητα τμήματα του πρώτου επιστημονικού πεδίου (Νομικές, Φιλοσοφικές κτλ.), κυρίως λόγω της πτώσης των Παιδαγωγικών Τμημάτων που τα προηγούμενα χρόνια είχαν ανεβεί πολύ ψηλά.
Με βάση τα δεδομένα που καταγράφονται από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, πτώση ως 250 μορίων αναμένεται στις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Οδοντιατρικές Σχολές της χώρας, μεγαλύτερη πτώση (ως 400 μόρια) στα μεσαία τμήματα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, αλλά και άνοδος (ως 300 μόρια) στα περιφερειακά τμήματα της Νοσηλευτικής, που αποτελούν καταφύγιο πολλών παιδιών της θεωρητικής κατεύθυνσης που χρησιμοποιούν τη Βιολογία για την είσοδό τους σε αυτά.
Επίσης στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ θα έχουμε 4.000-5.000 λιγότερους υποψηφίους σε σχέση με πέρυσι, άρα και περισσότερες διαθέσιμες θέσεις, ενώ, όπως είναι γνωστό, δέχονται εκ νέου εισακτέους και δεκαπέντε τμήματα που πέρυσι είχαν «κλείσει». Τέλος, όπως καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, θα υπάρξει μια τάση υποψηφίων να δηλώσουν στα μηχανογραφικά τους (που θα συμπληρώσουν από 18 Ιουνίου ως 5 Ιουλίου) τμήματα κοντά στον τόπο κατοικίας τους.


newpost.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: