ΣΙΝΕ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Διαμαντόπουλος: "Περιμένω την καλύτερη πρόταση"

Ο 23χρονος σέντερ φορ και πρώτος σκόρερ του Φωκικού, Δημήτρης Διαμαντόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο acadimies.gr μίλησε για τις ευκαιρίες που δεν πήρε στη Βέροια, σχολίασε την επικαιρότητα κι έκανε τον απολογισμό της χρονιάς σε προσωπικό επίπεδο
Η συνέντευξη αναλυτικά:
Δημήτρη, θα σε γυρίσω μερικά χρόνια πίσω, ώστε να μου πεις σε ποια ομάδα έκανες τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα και ποια η πορεία που είχες έως σήμερα;
Ξεκίνησα από την ακαδημία του ΠΑΟΚ. Η αρχή έγινε στην ομάδα των τζούνιορ και αγωνίστηκα εκεί μέχρι την δεύτερη ομάδα. Μετά συνέχισα στον Θερμαϊκό Θέρμης όπου έκανα το πρώτο επαγγελματικό μου βήμα στην Γ’ εθνική με προπονητή τον Αλέκο Βοσνιάδη, ο οποίος και μου έδωσε την ευκαιρία να αναδειχτώ. Δύο χρόνια μετά μεταγράφηκα στον Εορδαϊκό που ήταν επίσης στην Γ’ εθνική κατηγορία. Η μεταγραφή μου στην Βέροια και στην Β’ εθνική έγινε την προηγούμενη χρονιά (2011-2012), αλλά τον περασμένο Ιανουάριο μεταγράφηκα στον Φωκικό.

-Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες στη μετάβαση σου από τις ακαδημίες στην επαγγελματική κατηγορία;
Ενα αρνητικό στοιχείο που εντόπισα ήταν η διαφορά ηλικίας που είχα με τους συμπαίκτες μου. Είχα σχεδόν 10 χρόνια διαφορά! Τότε, όντας ακόμη "μικρός" δεν γνώριζα πως να το χειριστώ και να αγωνίζομαι ως επαγγελματίας, ως ίσος προς ίσος. Οταν το κατάλαβα και πήρα την απαραίτητη εμπειρία, δεν είχα να φοβηθώ απολύτως τίποτα.


-Η αγωνιστική περίοδος έχει ολοκληρωθεί. Θα συνεχίσεις στον Φωκικό;
Έχω μείνει ελεύθερος και περιμένω την καλύτερη πρόταση που θα μου γίνει, καθώς βρίσκομαι σε συζητήσεις για την επόμενη ποδοσφαιρική μου στέγη. Έχω ακόμη χρόνο να αποφασίσω. Ουσιαστικά όμως θέλω να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή, αντιλαμβανόμενος τις ιδιαιτερότητες του χώρου, αλλά κυρίως τις δυσκολίες της εποχής...


-Πόσο "σκληρό" είναι το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής;
Θεωρώ πως πράγματι το στοιχείο που κυριαρχεί στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι η δύναμη. Ναι, είναι αρκετά "σκληρό" Πρωτάθλημα κι αυτό γιατί όλες οι ομάδες έχουν σχεδόν την ίδια δυναμική και βασίζονται λιγότερο στη τεχνική και στη ποιότητα των παικτών που διαθέτουν. Πρόκειται πάντως για μία δύσκολη κατηγορία όπου παίζουν πολλοί έμπειροι παίκτες.


-Ποιος αμυντικός σε δυσκόλεψε και ποιος τερματοφύλακας στάθηκε εμπόδιο στο να σκοράρεις;
Δεν θυμάμαι να με δυσκόλεψε ιδιαίτερα κάποιος αμυντικός. Ολα είναι θέμα ψυχολογίας στο ποδόσφαιρο. Αν εγώ είμαι ψυχολογικά καλά, δεν φοβάμαι τίποτα! Ο καλύτερος αντίπαλος είναι μόνο ο χειρότερός μου εαυτός. Επίσης, δεν να στάθηκε εμπόδιο κάποιος τερματοφύλακας στο να σκοράρω. Δεν μου έχει τύχει κάποια τέτοια φάση τους τελευταίους 5 μήνες που αγωνιζόμουν στον Φωκικό.


-Πως κρίνεις το επίπεδο των γηπέδων και πόσο δυσκολεύει η μέτρια ποιότητα των αγωνιστικών χώρων έναν ποδοσφαιριστή;
Τα μισά γήπεδα δεν είναι σε καλή κατάσταση όσον αφορά τον χλοοτάπητα και είναι γεγονός πως δυσκολεύει την απόδοση του ποδοσφαιριστή. Δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να συμβιβαστείς με την υπάρχουσα κατάσταση. Επειδή όμως οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και λόγω οικονομικής δεινότητας κρατάνε σε αυτή την κατάσταση τα γήπεδά τους, οι παίκτες τα έχουν συνηθίσει και κάποιες φορές τους ευνοούν στους αγώνες.


-Ποια είναι η γνώμη σου σχετικά με το επίκαιρο θέμα των αδειοδοτήσεων των ομάδων της superleague;
 Εξι σύλλογοι που δεν κάλυψαν τις προϋποθέσεις, ενδέχεται να κάνουν μεταγραφές σε ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών.
Θεωρώ ότι θα έπρεπε όλες οι ομάδες να προωθούν και να δίνουν ευκαιρίες στους νέους. Και όχι τώρα που αναγκάζονται να το κάνουν αυτό...


Ποια στοιχεία πιστεύεις ότι πρέπει να πληρεί ένας σέντερ φορ ώστε να είναι ανταγωνιστικός;
Πιστεύω πως είναι δύο οι βασικές προϋποθέσεις: η τοποθέτησή του στο γήπεδο και η εκτελεστική του δυνότητα.


Ποιον ποδοσφαιριστή θαυμάζεις;
Τον Ντρογκμπά


Εχεις σκεφτεί την προοπτική να αγωνιστείς στο εξωτερικό;
Το ψάχνω συνέχεια! Η προοπτική να αγωνιστώ σε ομάδα του εξωτερικού κυριαρχεί στις σκέψεις μου. Αν μου δοθεί η ευκαιρία θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη, κι αν είχα δικαίωμα επιλογής θα προτιμούσα το ισπανικό. Μόνο αν αγωνιστείς σε προηγμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης, μπορείς να συνειδητοποιήσεις την τεράστια διαφορα που υπάρχει με αυτό της Ελλάδας...


Πιστεύεις πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει υποτιμηθεί;
Δυστυχώς όσοι διοικούν το άθλημα, δεν έχουν επενδύσει σωστά στην προοπτική και την εξέλιξή του. Αποτέλεσμα της κακοδιαχείρησης είναι να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ολοι εμείς που το υπηρετούμε πρέπει να κάνουμε υπομονή και να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται.
Τι θα συμβούλευες έναν νεαρό παίκτη που θέλει να κερδίσει την ζωή του μέσα από το ποδόσφαιρο;
Να έχει μεγάλη υπομονή, να δουλεύει σκληρά και να κάνει τις θυσίες που απαιτεί ο αθλητισμός για να δικαιωθεί στο μέλλον


Πως θα χαρακτήριζες την φετινή χρονιά σε προσωπικό επίπεδο;
Αναμφισβήτητα, ήταν η πιο παραγωγική χρονιά που είχα μέχρι σήμερα και εύχομαι να συνεχίσω έτσι και στη συνέχεια της καριέρας μου.


Η Βέροια ανέβηκε κατηγορία φέτος και θα αγωνίζεται στη Superleague. Θεωρείς ότι ήσουν άτυχος που άφησες τη "βασίλισσα" για τον Φωκικό;
Οχι, δεν πιστεύω ότι ήμουν άτυχος. Στην Βέροια με ταλαιπώρησαν προσωπικά προβλήματα με κάποιους ανθρώπους του συλλόγου, με αποτέλεσμα να μην έχω συμμετοχές σε αγώνες.
Αντίθετα, είμαι πολύ τυχερός που αγωνίστηκα στον Φωκικό, πήρα τις ευκαιρίες που μου ανολογούσαν και μέσα σε ένα εξάμηνο, ανέβηκα ψυχολογικά και κατάφερα να γίνω πρώτος σκόρερ, πετυχαίνοντας έξι γκολ.


Για το acadimies.gr
Συνέντευξη: Φανή Τσελεμπή
Επιμέλεια: Δώρα Ιωακειμίδου


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis


 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: