ΣΙΝΕ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο Γιάννης Στουρνάρας ο νεος υπουργός Οικονομικών;

Το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα προβάλλει ως το επικρατέστερο για την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Οικονομικών μετά την "παραίτηση" του Βασίλη Ράπανου
Μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο κ.Γιάννης Στουρνάρας.
Πιθανολογείται ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει μετά την συνάντηση στις 19.30 του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Ο κ. Στουρνάρας είναι πρόεδρος του ΙΟΒΕ και διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Πικραμμένου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι οικονομολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου. Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ραντεβού των 3 πολιτικών αρχηγών θα γίνει στην οικία του πρωθυπουργού στην Κηφισιά στις 19.30 και αναμένεται οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης να καταλήξουν οριστικά στο όνομα του νέου «Τσάρου» της ελληνικής οικονομίας.
Το μεσημέρι βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό. Το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, θα αποδεχθεί την όποια επιλογή τους αρκεί να πληροί το μίνιμουμ των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: