ΣΙΝΕ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Προημιτελικός Euro 2012: Γερμανία – Ελλάδα 4-2 (video)

Αντίο με...ψηλά το κεφάλι για την Εθνική!!!Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε από τη Γερμανία με 4-2 στην Arena του Γκντανσκ, στον δεύτερο προημιτελικό του Euro 2012 και έτσι ολοκληρώθηκε η παρουσία της στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Στο πρώτο μέρος η γερμανική ομάδα ήταν σαφώς ανώτερη, πίεσε από το πρώτο λεπτό και περιόρισε την Εθνική σε παθητικό ρόλο με ελάχιστη κατοχή της μπάλας.
Σε αρκετές περιπτώσεις ο Μιχάλης Σηφάκης κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και ιδίως στο διάστημα μεταξύ 20’- 24’, όπου οι Γερμανοί δημιούργησαν τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες. Στο πρώτο 45λεπτο η Εθνική είχε απολογισμό δύο μακρινά σουτ από τους Μάκο και Νίνη.
Μεταξύ των αδύναμων κρίκων ήταν ο Σωτήρης Νίνης με αρκετά ατομικά λάθη και κακή αμυντική συμπεριφορά. Τελικά οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ στο 39΄ με ένα υπέροχο μακρινό σουτ του Lahm, που έμεινε αφύλαχτος από τον Νίνη, και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Σηφάκη.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Fernando Santos προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα περνώντας στο ματς τους Γκέκα – Φωτάκη, αντί των Νίνη – Τζαβέλλα και δικαιώθηκε για την επιλογή του στο 55’, όταν ο Σαλπιγγίδης που πέρασε δεξιά ξεκίνησε κούρσα σε αντεπίθεση, έβγαλε τη σέντρα στον επερχόμενο Σαμαρά και αυτός νίκησε τον Neuer κάνοντας το 1-1. Η συνέχεια όμως ήταν εφιαλτική.
Η απάντηση των Γερμανών, όμως, ήρθε άμεσα, καθώς στο 61’, ο Khedira έπιασε ένα δυνατό εναέριο σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη, που ήταν αδύνατο να αντιδράσει δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1.
Στο 68′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ozil ο Σηφάκης έκανε κακή έξοδο και ο Klose με κεφαλιά έκανε το 3-1, τελειώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα. Η τρικυμία στην ελληνική άμυνα συνεχίστηκε με τον Reus να κάνει το 4-1 στο 73’ μετά από επέμβαση του Σηφάκη σε σουτ του Klose.
Το τελικό 4-2 σημείωσε στο 89′ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με εκτέλεση πέναλτι μετά από χέρι του Boateng σε σέντρα του Τοροσίδη.
Στον ημιτελικό η Γερμανία θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης Ιταλία – Αγγλία.
Τα γκολ: Lahm 39’, Khedira 61’, Klose 69’, Reus 73′ – Σαμαράς 55’, Σαλπιγγίδης (πεν.) 89′
Οι συνθέσεις:
Γερμανία: Neuer, Hummels, Badstuber, Lahm, Boateng, Khedira, Schweinsteiger, Özil, Schürrle (Muller 67’), Reus (Gotze 80’), Klose (Gomez 80’).
Ελλάδα: Σηφάκης, Τζαβέλλας (Φωτάκης 46’), Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Μάκος (Λυμπερόπουλος 71΄), Κατσουράνης, Νίνης (Γκέκας 46’), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης
Δείτε σε λίγο το video με τα γκολ και τα highlights από τον προημιτελικό αγώνα Γερμανία – Ελλάδα 4-2 για το Euro 2012



sportena
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: