ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τελικός Euro 2012: Ολα τα μάτια και τα ευρώ, πάνω τους!

Μία μέρα απέμεινε για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ήδη όμως υπάρχουν κάποιοι που μετρούν κέρδη. Ποιοι;
Οι παίκτες που έλαμψαν με τις ικανότητές τους, ανέβασαν το κασέ τους, όπως ο δικός μας Κυριάκος Παπαδόπουλος, και που με τις εμφανίσεις τους έστρεψαν πάνω τους τα βλέμματα. Αλλωστε, ποιος ήξερε τον Φρανκ Ριμπερί πριν το Μουντιάλ του 2006 ή τον Αντρέι Αρσάβιν πριν το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;
Η Σάλκε σίγουρα τρίβει τα χέρια της όσον αφορά την εμφάνιση του Παπαδόπουλου με την εθνική μας, καθώς ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού όχι μόνο πήγε περίφημα, αλλά ενώ ήταν γνωστός στην Μπουντεσλίγκα ως αμυντικός μέσος, έδειξε αυτό το καλοκαίρι και τις ικανότητές του ως κεντρικός αμυντικός (όπως έπαιζε στον Πειραιά).

Ο Μάριο Μάτζουκιτς, ο Κροάτης «Σούπερ Μάριο» που πέτυχε τρία γκολ στον όμιλο και εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, έχει γίνει «μήλον της Εριδος» για αρκετές ομάδες της Ευρώπης. Η Μπάγερν δείχνει να έχει πια προβάδισμα από την Εβερτον, που έδειξε πρώτη ενδιαφέρον και το μόνο σίγουρο είναι ότι η Βόλφσμπουργκ δεν θα βάλει στα ταμεία της λιγότερα από 15 εκατ. ευρώ αυτό το καλοκαίρι.
Η Γερμανία με το νεαρό μέσο όρο ηλικίας αναμφισβήτητα έχει να επιδείξει όχι έναν, αλλά δύο παίκτες που ανέβασαν τις μετοχές τους. Ο πρώτος είναι ο Λαρς Μπέντερ, που εξαιτίας της τιμωρίας του Ζερόμ Μπόατενγκ έλαμψε στο δεξί άκρο εναντίον της Δανίας και ο αμυντικός της Λεβερκούζεν -που παίζει κι ως μέσος- έχει ήδη μπει στο στόχαστρο αρκετών προπονητών.
Ο δεύτερος δεν είναι άλλος από τον Μάρκο Ρόις, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία εναντίον της Ελλάδας και ενώ είχε γίνει σούπερ σταρ φέτος με την Ντόρτμουντ, έκανε τους «μεγάλους» της Ευρώπης να τσεκάρουν τη ρήτρα αποδέσμευσής του (ανανέωσε τον χειμώνα).
Ενας άλλος [Μάριο Μάτζουκιτς.] ς δεξιός μπακ που εμφανίστηκε από το πουθενά είναι ο Γκεμπρέ Σελασιέ, που από τη Σλόβαν Λίμπερετς θα κάνει το άλμα στην Μπουντεσλίγκα. Η Βέρντερ εξασφάλισε τις υπηρεσίες του ακραίου αμυντικού της Τσεχίας, ο οποίος χρειάστηκε μόνο τέσσερα ματς για να φέρει στα ταμεία της ομάδας του 2,5 εκατ. ευρώ.
Στην Πορτογαλία τα φώτα είχαν στραφεί στον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως ο Ζοάο Μουτίνιο ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε περισσότερο. Ο μέσος της Πόρτο έκανε εμφανίσεις παγκοσμίου κλάσης, έδωσε δύο ασίστ στη διοργάνωση και η Τσέλσι ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησής του από τους «δράκους».
Για κάποιο λόγο η Ρωσία δεν πάει καλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά οι παίκτες της πάντοτε παίρνουν μεταγραφές μετά από τέτοιες διοργανώσεις. Φέτος ίσως είναι η σειρά του Αλαν Τζαγκόεφ, αφού η ΤΣΣΚΑ Μόσχας περιμένει μία προσφορά πάνω από 15 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον 21χρονο.
Η Γαλλία αποκλείστηκε με γκρίνιες, αλλά ο Ματιού Ντεμπισί δεν ανησυχεί γι’ αυτό. Η Λιλ έχει ήδη απορρίψει την πρόταση της Νιούκαστλ για πέντε εκατ. ευρώ και περιμένει κάτι καλύτερο, όπως και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.
Ο Νίκλας Μπέντνερ είναι «παίκτης εθνικής», αφού με τις ομάδες που έχει παίξει δεν έχει δείξει σπουδαίο πρόσωπο. Ισως φέτος έχει την ευκαιρία να αλλάξει την τύχη του, διότι με τη Δανία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πήγε περίφημα και η Ανζί Μαχατσκάλα έχει ήδη κινηθεί για την απόκτησή του.


Espressonews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: