ΣΙΝΕ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Πάμε Euro να χαλάσουμε την γιορτή των Πολωνών

H ομάδα που μας έκανε να νιώσουμε... εθνικά υπερήφανους και πάλι κοντά μας. 
Σε λίγο... απόψε στις 7 μ.μ. (ΕΤ1) ρίχνεται στη «μάχη» του Euro 2012, με πάθος, πίστη, χωρίς φόβο («όποιος φοβάται, ας πάρει σκύλο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Φ. Σάντος), όραμα και οδηγό το 2004.
Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης η «γαλανόλευκη» θα παίξει στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας κόντρα στους διοργανωτές Πολωνούς με... στόχο να χαλάσει μια ακόμα γιορτή. Οπως έκανε και το 2004 στην Πορτογαλία.
«Αυτήν τη στιγμή κανείς δεν νιώθει περισσότερο Ελληνας από εμένα. Ολο μου το «είναι» είναι με την Ελλάδα», δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος και έστειλε μια υπόσχεση στους Ελληνες: «Να είναι βέβαιοι πως θα δώσουμε το 100% και… παραπάνω των δυνατοτήτων μας για να τους προσφέρουμε χαρά».
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός χθες, για πρώτη φορά μπροστά σε όλους τους διεθνείς παίχτες, ανέλυσε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της Πολωνίας, προβάλλοντας βίντεο με πρόσφατα παιχνίδια της. Κατά την ομιλία του ο Πορτογάλος στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον επικίνδυνο παίχτη της Πολωνίας. Είναι αλήθεια πως η Εθνική ομάδα θα εστιάσει στον επιθετικό της Ντόρτμουντ αλλά δεν θα αφοσιωθεί πλήρως πάνω του.

Αλλωστε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του 57χρονου προπονητή, «καλοί παίχτες είναι και οι Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι και Λουντοβίκ Ομπράνιακ». Οταν στη συνέντευξη Τύπου του ζητήθηκε να αναλύσει το παιχνίδι των Πολωνών, απάντησε: «Αν το κάνω θα είναι σας να τους δίνω έτοιμο φαγητό στο πιάτο» και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη ομάδα, την οποία σεβόμαστε».
Ο Φερνάντο Σάντος υπογράμμισε ότι έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει αλλά δεν πρόκειται να την ανακοινώσει πριν τη μάθουν οι διεθνείς.
Η τελευταία προπόνηση που έγινε στο γήπεδο όπου θα φιλοξενηθεί το παιχνίδι και διήρκεσε σχεδόν μία ώρα δεν έκρυβε εκπλήξεις. Σε ερώτηση που του έγινε αν έχει πλάνο για να χτυπήσει την Πολωνία, αποκρίθηκε: «Αν δεν είχαμε πλάνο θα έπρεπε να μείνουμε σπίτι με τις οικογένειές μας και να πάμε διακοπές».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Καραγκούνης υπογράμμισε: «Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σ΄ ένα τουρνουά το οποίο έχουμε κατακτήσει. Είναι δύσκολο να παίζεις κόντρα στους διοργανωτές, αλλά ελπίζω το ματς να έχει την ίδια κατάληξη όπως πριν από οκτώ χρόνια». Ο «κάπτεν» συμπλήρωσε ότι «κάθε παιχνίδι είναι τελικός και δεν επιτρέπονται τα λάθη».
Τέλος, ο Νίκος Λυμπερόπουλος ανέφερε πως «νιώθω ευλογημένος που στο τέλος της καριέρας μου θα βρεθώ σε μια τέτοια διοργάνωση», ενώ όταν κάποιος τον ρώτησε πώς νιώθει που η Ελλάδα αντιμετωπίζεται με οίκτο (λόγω κρίσης), είπε: «Θα είναι καλό για μας αν μας λυπηθούν, για να δούμε ποιος θα βγει κερδισμένος…».


kafeneio-gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis


 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: