ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Euro2012: Σήμερα...ο πρώτος ημιτελικός, Ισπανία - Πορτογαλία

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Ισπανία στο «Ντόνμπας Αρένα» με το νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του Euro 2012.
Στο σημείο που έχει φτάσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όποια ομάδα βρίσκεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο από την κατάκτηση του τίτλου. Ο πρώτος ημιτελικός είναι γεγονός με την Πορτογαλία να αντιμετωπίζει την Ισπανία. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, για τρίτη διαδοχική διοργάνωση θα υπάρχει στον τελικό μία ομάδα από την ιβηρική χερσόνησο, καθώς η ομάδα του Πάουλο Μπέντο ήταν το 2004 όπου ηττήθηκε από την Ελλάδα και η Ισπανία το 2008 όπου επικράτησε 1-0 της Γερμανίας.
Οι τυπικά γηπεδούχοι έχουν αγωνιστεί και στα τέσσερα τους παιχνίδια με την ίδια ενδεκάδα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι μπορεί να έχει επιτυχίες τόσο με το σύλλογό του, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση στον πίνακα των σκόρερ των Euro, όντας πίσω από τους Άλαν Σίρερ και Μισέλ Πλατινί. Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για τελευταία φορά σε φιλικό το Νοέμβριο του 2010, όπου η «μικρή σελεσάο» επικράτησε 4-0 της Ισπανίας, λίγους μόλις μήνες μετά τον αποκλεισμό της από τους «φούριας ρόχας» στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Γενικά, η παράδοση είναι καθαρά με το μέρος των πρωταθλητών Κόσμου. Η Ισπανία σε 34 αναμετρήσεις μετράει 16 νίκες και 12 ισοπαλίες με τους Πορτογάλους να έχουν μόλις έξι νίκες. Βέβαια, στα τελευταία 12 παιχνίδια τους, η Ισπανία έχει μόλις δύο νίκες.
Το δυνατό σημείο της ομάδας του Βιθέντε ντελ Μπόσκε, είναι αναμφισβήτητα η άμυνά της, καθώς έχει δεχτεί μόλις ένα τέρμα μέχρι στιγμής και αυτό έγινε στην πρώτη αγωνιστική απέναντι στην Ιταλία, μετρώντας αισίως 299 λεπτά χωρίς να έχει μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα της.
Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκονται οι δύο ομάδες. Αυτό γιατί προέρχονται από τρεις συνεχόμενες νίκες, έχοντας αποτύχει στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων. Ο Πάουλο Μπέντο δεν υπολογίζει όπως ήταν γνωστό στον Έλντερ Πόστιγκα ο οποίος δύσκολα θα δώσει το «παρών» και στον τελικό σε περίπτωση που προκριθεί η ομάδα του. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Ρικάρντο Κουαρέσμα και Μιγκέλ Λόπες οι οποίοι είναι αμφίβολοι. Τη θέση του Πόστιγκα στη βασική ενδεκάδα, αναμένεται να πάρει ο Ούγκο Αλμέιδα. Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι δέκα ποδοσφαιριστές θα είναι οι ίδιοι για την ομάδα του Μπέντο.


blog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: