ΣΙΝΕ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Το ήξερες; H τσίχλα κάνει κακό στη μνήμη!!!

Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ευρωπαίοι γιατροί, οι οποίοι εξέτασαν περισσότερους από 3 χιλιάδες μαθητές, αφού τους χώρισαν σε δύο ομάδες.Στην πρώτη ομάδα τα παιδιά, κατά τη διάρκεια των δοκιμών μασούσαν τσίχλα και στη δεύτερη, τα παιδιά δεν μασούσαν.
Όπως αποδείχθηκε, σύμφωνα με τους γιατρούς, το μάσημα της τσίχλας εμποδίζει τα παιδιά να συγκεντρωθούν και να ανακαλέσουν πληροφορίες.Οι ερευνητές εξήγησαν το αποτέλεσμα που προέκυψε υποστηρίζοντας ότι οι κινήσεις των σιαγόνων κατά τη μάσηση επιδρούν στην ικανότητα του εγκεφάλου να λειτουργήσει συνδυαστικά. Πολύ περισσότερο, κατά τη γνώμη των επιστημόνων, στις διαδικασίες της μνήμης επιδρούν αρνητικά οποιεσδήποτε ρυθμικές μη συνειδητές κινήσεις, όπως το κούνημα των ποδιών ή το χτύπημα των δακτύλων.Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, μια ομάδα ψυχαναλυτών από τη Βρετανία κατέληξε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα...
Οι βρετανοί επιστήμονες υποστήριξαν ότι η τσίχλα είναι δυνατόν να βελτιώσει τη μνήμη αφού σύμφωνα με τις έρευνές τους όσοι μασούσαν τσίχλα κατά τη διάρκεια των δοκιμών βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης μνήμης απέδωσαν σημαντικά καλύτερα από εκείνους που δεν το έκαναν!


blog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: