ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ολυμπιακός: Η επίσημη παρουσίαση του Ζαρντίμ από τον Μαρινάκη.. (video)

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον νέο προπονητή, Leonardo Jardim, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ομάδα, αλλά και ο ίδιος διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για να κάνουν το κάτι παραπάνω τη νέα σεζόν. Ο Πορτογάλος προπονητής έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του νταμπλ, καθώς και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Επισήμανε επίσης, ότι γνωρίζει το αγωνιστικό προφίλ του Ολυμπιακού και τις επόμενες ημέρες θα πάρει τις αποφάσεις του για το μοντέλο της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ίδιος:
Στην αρχική του δήλωση ο Leonardo Jardim τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που υπέγραψα στον Ολυμπιακό γιατί είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη. Οι δυνατότητές μας και ο στόχος μας είναι υψηλός. Παρά τα όσα γίνονται στην Ελλάδα, έχουμε την δυνατότητα να πάμε ψηλά. Θα ήθελα να πω δύο λέξεις για τους οπαδούς που μας στηρίζουν: Όλοι μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας και να πάμε ψηλά την ομάδα».
Ποιος είναι ο στόχος του Jardim για τη νέα σεζόν: «Εμάς ο στόχος μας στην Ελλάδα είναι να πάρουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά θέλουμε στο Champions League να περάσουμε την πρώτη φάση και να συνεχίσουμε…».
Αν γνωρίζει το αγωνιστικό στυλ του Ολυμπιακού και αν μίλησε με Santos, Ferreira ή με κάποιον Πορτογάλο που δουλεύει στην Ελλάδα: «Έχω δει αρκετά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και στο Champions League. Αυτές τις 7 εβδομάδες θέλω να γνωρίσω πάρα πολύ καλά την ομάδα, γιατί αυτή την περίοδο θα πάρουμε και τις αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το μοντέλο και πως θα είναι η ομάδα. Με τον κύριο Santos έχουμε έρθει σε επαφή, περιμένω να τελειώσει το Euro και σίγουρα όταν έρθει θα βρεθούμε και θα συζητήσουμε πολλά πράγματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για το στυλ που θέλει να έχει ο Ολυμπιακός και σχετικά με το ρόστερ: «Οι αποφάσεις δεν έχουν παρθεί, γιατί πρέπει να τα αναλύσουμε όλα διεξοδικά. Θέλω να έχω μια ομάδα με καλή ποιότητα, με σεβασμό στους φιλάθλους που βλέπουν και προτιμούν το καλό ποδόσφαιρο και να έχει την φιλοδοξία που είχε τα τελευταία χρόνια για να κατακτά τίτλους».
Για το αν έχει προτείνει παίκτες και με πόσους παίκτες θέλει να δουλεύει: «Δε θέλω η ομάδα να βασίζεται μόνο σε Πορτογάλους. Θέλω να έχω καλούς παίκτες κι ας μην είναι Πορτογάλοι. Θέλω ποιοτικούς παίκτες που θα φτιάξουν και θα ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας. Το πόσοι καινούργιοι παίκτες θα έρθουν δεν ξέρω ακόμα, αλλά 24-25 παίκτες είναι ιδανικός αριθμός για μένα, γιατί θέλω ακόμα και τα άτομα της ακαδημίας να έχουν ευκαιρία, αφού αποτελούν τη συνέχεια της δουλειάς που κάνουμε στον Ολυμπιακό».
Για το αν αισθάνεται πρόκληση γιατί υπάρχει μεγάλη πίεση για τη νίκη στον Ολυμπιακό: «Ξέρω ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι φίλαθλοι και αγαπούν την ομάδα και θα είναι μαζί μου όταν χάνω και όταν κερδίζω. Πιστεύω πως θα δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο, που θα έρθουν οι νίκες και αντίθετα και θα έρθει πιο κοντά μας ο κόσμος».
Για το γεγονός πως ο πήχης είναι ψηλά: «Το ότι ο πήχης είναι ψηλά μας δίνει επιπλέον ώθηση. Πάντα στην καριέρα μου έβρισκα προκλήσεις και πάντα προσπαθούσα να κάνω άλματα κάθε φορά. Αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε με νίκες, να δούμε ποιοι είναι οι στόχοι και να τους πετύχουμε».
Η γνώμη του για τον Valverde: «Δεν έχει σημασία να μιλάμε για το παρελθόν και για τον προηγούμενο προπονητή. Το σημαντικό είναι πως θα προσπαθήσω να είμαι σε επαφή με τον Valverde για να μου πει για την τωρινή κατάσταση του Ολυμπιακού».
Για την πολύ πίεση που θα έχει στον Ολυμπιακό σε σχέση με την Braga: «Οι στόχοι είναι διαφορετικοί γιατί και οι ομάδες είναι διαφορετικές από τη φύση τους. Στην αρχή στην Braga είχαμε στόχο να φτάσουμε στους 4 πρώτους και καταφέραμε να τερματίσουμε στην 3η θέση, ενώ ο στόχος μας στον Ολυμπιακό είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να περάσουμε τους αγώνες στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτές τις δύο ομάδες, γιατί είναι διαφορετικές και έχουν άλλους στόχους. Βλέπω ότι εμείς θέλουμε να δουλέψουμε και να πάμε μπροστά. Στόχος μας είναι πάντα να κερδίζουμε και αυτό μας κάνει πιο φιλόδοξους και βάζουμε πιο ψηλά τον πήχη».
Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον νέο προπονητή. Δεν θα του λείψει τίποτα. Θα έχει στα χέρια του το καλύτερο δυνατό ρόστερ. Είχαμε πει ότι θα είχαμε έναν πολύ καλό προπονητή και αυτό ακριβώς έγινε. Είναι νέος, με γνώσεις και εργατικός. Είμαι σίγουρος ότι όλοι στην ομάδα θα κάνουν το καλύτερο για να πετύχει ο κ. Jardim. Οι φίλαθλοι θα είναι κοντά μας για να ράψουμε το 4ο αστέρι. Με τα διαρκείας και την παρουσία τους στο γήπεδο. Θέλουμε ένα γεμάτο Καραϊσκάκης και οι φίλαθλοι μας να απολαμβάνουν καλό ποδόσφαιρο».
Σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν θεωρεί ρίσκο την επιλογή του Jardim, ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών απάντησε: «Αυτό που έχω να πω είναι ότι εδώ και δύο μήνες έχουμε αναλάβει μία δύσκολη αποστολή, να βρούμε τον νέο προπονητή. Έχουμε ξοδέψει πολλές ώρες όλοι για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Δεν βιαστήκαμε. Είδαμε πολλούς προπονητές, ήρθαμε σε επαφή μαζί τους και είχαμε πολύωρες συναντήσεις. Η απόφαση που πήραμε είναι απόφαση που μας καλύπτει και δεν πάρθηκε κάτω από πίεση. Ήταν συνειδητοποιημένη απόφαση και όλοι μας στον Ολυμπιακό, συμφωνήσαμε. Πιστεύουμε ότι ο Leonardo έχει όλα αυτά που χρειάζονται για να πετύχει και θα έχει την απόλυτη στήριξη. Τα κλειδιά πλέον του τμήματος είναι δικά του».
Ερωτηθείς για τα στοιχεία που διέκρινε στον Jardim και τον επέλεξε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τόνισε: «Όπως είπα ο Leonardo είναι νέος και φιλόδοξος, εργατικός και με γνώσεις. Με όσους μιλήσαμε μας είπαν τα καλύτερα. Μαζί του είχαμε μία χημεία στην συνάντηση και είναι πολύ βασικό συστατικό για να αποφασίσεις ποιόν προπονητή θα έχεις στην ομάδα και θα έχεις καθημερινή επικοινωνία».
Τέλος, ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για το αν επέλεξε τον Jardim επειδή είναι Πορτογάλος και σαν σχολή είναι… κοντά στην ισπανική του Valverde και είπε: «Τα κριτήρια για την επιλογή του νέου προπονητή δεν είναι μόνο από ποια χώρα έρχεται, είτε λέγεται Ισπανία, είτε Πορτογαλία. Αν κάνεις ανάλυση για το πώς θα είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσεις. Το γεγονός ότι ο Ernesto ήταν Ισπανός λίγη σημασία έχει. Το θέμα είναι τι άνθρωποι είναι και τι μπορούν να κάνουν στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός μετά τις επιτυχίες που είχε, έχει μία καλή βάση για να πάει ο Leonardo την ομάδα ακόμα πιο μακριά».



ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: