ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ακόμη ψηλότερα η Superleague στην κοινωνική ευθύνη

Το RESPONSIBALL, η πλατφόρμα κοινωνικής ευθύνης ποδοσφαιρικών συλλόγων, δημοσίευσε στις 12/6, την καθιερωμένη κατάταξη της λίγκας κοινωνικής ευθύνης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Η κατάταξη των πρώτων κατηγοριών των Ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων αποκαλύπτει εντυπωσιακά δεδομένα και γενικά παρουσιάζει την μεγάλη προοπτική για τους Ευρωπαϊκούς κορυφαίους συλλόγους να αναπτυχθούν σε αυτό τον τομέα, ανεξαρτήτως σε πόσο πλούσιο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος.
Αποτελεί μικρή έκπληξη που στην κορυφή της κατάταξης παραμένει η Αγγλική Premier League. Η διαρκής και μακροχρόνια δέσμευση των συλλόγων με την κοινωνία τους, μαζί με τις αυξανόμενες προσδοκίες στον τομέα της διακυβέρνησης και του περιβάλλοντος, ειδικά μεταξύ συλλόγων με υψηλά έσοδα, εξηγεί αυτή την πρωτιά. Όμως, δεν σταματά εδώ και η αντιστοιχία μεταξύ κοινωνικής ευθύνης και εσόδων για τα 5 κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Οι 4 λίγκες που ακολουθούν στην κατάταξη είναι η Πολωνία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Σουηδία. Αυτές ακολουθούνται από την Ισπανία, την Ελλάδα που αναρριχήθηκε στην 7η από την 9η θέση, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Γαλλία.
Η Σουηδία, η Δανία, η Πορτογαλία και η Τσεχία είναι πρωτοεμφανιζόμενες στη κατάταξη που αναλογεί σε σχετικό πλούτο και κοινωνική ευθύνη.
Πτώση για τη Ρωσία, την Ιταλία και για την Ουκρανία
Πολύ διαφωτιστικό από τα αποτελέσματα είναι ότι όλες οι λίγκες έχουν σκοράρει λιγότερο από 50% στο μέσο όρο στους δείκτες κοινωνικής ευθύνης, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει προοπτική ανάπτυξης. Από τους 3 κύριους δείκτες κοινωνικής ευθύνης, είναι το σκορ στο περιβάλλον (ποτέ δεν υπερβαίνει το 17%) που μειώνει το μέσο όρο της κάθε λίγκας. Διακυβέρνηση και Κοινωνία σκοράρουν υψηλότερα και κοντά το ένα στο άλλο στις περισσότερες λίγκες.
Οι πίνακες που παρουσιάζουν όλα τα πιο πάνω σημαντικα στοιχεία, όπως και περαιτέρω πληροφορίες είναι διαθέσιμα ΕΔΩ
Η κατάταξη δημοσιεύεται, στην αρχή και το τέλος της κάθε ποδοσφαιρικής χρονιάς για να διαφωτίσει σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση κοινωνικής ευθύνης στους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης.
Η αποστολή του RESPONSIBALL είναι η υποστήριξη των συλλόγων όλων των κατηγοριών και όλων των χωρών να πετύχουν τη μέγιστη προοπτική που έχουν στον τομέα αυτό, παραθέτοντας τους τη δουλειά που γίνεται και προσφέροντας τους μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και πρακτικών αλλά και συγκρίσεων με τη χρήση των δεικτών κοινωνικής ευθύνης.
http://www.responsiball.org/
Επιμέλεια: Δώρα Ιωακειμίδου


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: