ΣΙΝΕ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Προημιτελικός Εuro 2012: Αγγλία – Ιταλία 0-0 (2-4 στα πέναλτι) (video)

Συγκλονιστικός αγώνας έγινε στο Ολυμπιακό στάδιο του Κιέβου, με την Ιταλία να παίρνει τη νίκη επί της Αγγλίας στα πέναλτι με 2-4 και να προκρίνεται στον ημιτελικό του Euro 2012, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.
Οι συγκινήσεις ξεκίνησαν από νωρίς με τους Ιταλούς να έχουν δοκάρι στο 3’ σε μακρινό σουτ του De Rossi. Οι Άγγλοι απάντησαν με μεγάλη ευκαιρία του Johnson και τον Buffon να σώζει την εστία του με διπλή επέμβαση. Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Prandelli ήταν πιο επιθετική και δημιουργούσε φάσεις περιορίζοντας την Αγγλία.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Ιταλούς να έχουν και πάλι την πρωτοβουλία και να χάνουν κλασικές ευκαιρίες με τους Balotelli και De Rossi.
Μετά το 60’ το ματς ισορρόπησε, με τους Άγγλους να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο ωστόσο η συμπλήρωσή του ενενηντάλεπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Στο 115’ η Ιταλία άγγιξε το 1-0, όμως το γκολ του Nocerino με κεφαλιά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους. Στα αξιοσημείωτα ήταν ότι η Ιταλία τέλειωσε τον αγώνα με 35 τελικές προσπάθειες έναντι 9 της ομάδας του Roy Hodgson.
Η σειρά των πέναλτι, με πρώτη την Ιταλία:

Balotelli, 0-1
Gerrrard, 1-1
Montolivo, άουτ
Rooney, 2-1
Pirlo, 2-2
Young, δοκάρι
Nocerino, 2-3
Cole, απόκρουση του Buffon
Diamanti, 2-4
Οι συνθέσεις:
Αγγλία: Hart, Johnson, Lescott, Terry, Ashley Cole, Gerrrard, Parker (Henderson 94′), Milner (Walcott 61’), Ashley Young, Welbeck (Carroll 61’), Rooney.
Ιταλία: Buffon, Abate (Maggio 90′), Bonucci, Barzagli, Balzaretti, Marchisio, De Rossi (Nocerino 80’), Pirlo, Montolivo, Balotelli, Cassano (Diamanti 78’).
Δείτε το video με τη διαδικασία των πέναλτι στον προημιτελικό Αγγλία – Ιταλία 0-0 (2-4 στα πέναλτι)



sportena
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: