ΣΙΝΕ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Έχουμε κυβέρνηση! Ορκίζεται ο Σαμαράς!!! (video)

Αίσια κατάληξη είχαν οι διαβουλεύσεις των 3 πολιτικών αρχηγών, όπως ανακοινώθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά,, οποίος -όπως έγινε γνωστό- θα μεταβεί στις 16.00 στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα ορκιστεί πρωθυπουργός.
«Εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνουν το βάρος της εθνικής συνευθύνης για την αναθεώρηση της σύμβασης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η σύνταξη του κειμένου που θα αποτελέσει το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης.
Καθώς ο χρόνος στερεύει και η χώρα πρέπει να έχει εκπροσώπηση στο αυριανό Eurogroup, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε πως θα μεταβεί ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών κ. Ζανιάς, ο οποίος μάλιστα, θα έχει συνάντηση αργότερα το βράδυ με τους 3 πολιτικούς αρχηγούς.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος στάθηκε στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στην προσπάθεια και επεσήμανε ότι το κρισιμότερο είναι η συγκρότηση και λειτουργία της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης καθώς στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου θα δοθεί «η πρώτη μεγάλη μάχη για την αναθεώρηση της σύμβασης».


Ποιούς όρους θέτει η ΔΗΜΑΡ
Νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε συναντήσει και τον Φώτη Κουβέλη, με τους δύο αρχηγούς να προανακοινώνουν τη συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης.
«Θέλω να πιστεύω ότι ως το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε πως ζητούμενο είναι το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας.
Ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε και τους δύο βασικούς όρους που θέτει το κόμμα του: «Αρση των μέτρων που έχουν ματώσει την κοινωνία και αποδέσμευση από τους όρους του Μνημονίου»


Γνωστοποίησε ακόμη ότι η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (70%) να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί.
«Οι εξελίξεις επιταχύνονται και εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξει η τελική απόφαση για την κυβέρνηση», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.


Οι τελευταίες πληροφορίες για τα ονόματα του υπουργικού συμβουλίου
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για το υπουργείο Οικονομικών έκλεισε ο καθηγητής και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος.
Προς ολοταχώς για το υπουργείο Ανάπτυξης οδεύει ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ σίγουρη για το υπουργείο Τουρισμού (το οποίο υπήρξε προεκλογική δέσμευση της ΝΔ) φέρεται η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Σε ένα εκ των Περιβάλλοντος ή Υποδομών θα αξιοποιηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης φαβορί θεωρούνται αντίστοιχα οι Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Αντώνης Μανιτάκης.
Το όνομα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ακούγεται για το υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να αποκλείεται και η Προεδρία της Βουλής, ενώ όπως όλα δείχνουν για τη θέση του υπουργού Επικρατείας «έκλεισε» ο στενός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης.
Θέση στο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να βρουν και οι Δημήτρης Τσωμόκος, Γιάννης Μουρμούρας και Χρήστος Σταϊκούρας.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ακούγονται και τα ονόματα των κ. Χανιά, Στουρνάρα και Γιαννίτση.​​​​​​​




Star.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: