ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΟΣΦΠ - Αλάνια 1-0 (vid)

Με νίκη χάρις σε εκπληκτικό τέρμα του Ραφίκ Τζεμπούρ θα αποχαιρετήσει την Αυστρία ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 1-0 της ρωσικής Αλάνια στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του – Την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου κρατούν οι «ερυθρόλευκοι», καθώς παρά το γεγονός πως δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, «έφτιαξαν» αρκετές ευκαιρίες, χωρίς μάλιστα να ανησυχήσουν ιδιαίτερα. Ο κύριος λόγος; Η έμπνευση του Ζαρντίμ να παίξει με έναν αμυντικό χαφ και δύο δημιουργικούς μέσους…
Πώς έπαιξε
Με διάταξη 4-2-3-1 και αρκετά νέα πρόσωπα (από το φιλικό με τη Σπαρτάκ) παρέταξε τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Κάρολ έτσι βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Μανωλά – Σιόβα να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας δεξιά τους τον Παπάζογλου και αριστερά τον Ποτουρίδη. Ρόλο αμυντικών χαφ επωμίστηκαν οι Μοντέστο και Φέισα, με τον Σέρβο να έχει το ρόλο του οργανωτή, βλέποντας την πλάτη του Ντιόγκο (σε ρόλο κρυφού «κυνηγού»). Τον μοναδικό προωθημένο τέλος Τζεμπούρ πλαισίωσαν από τα άκρα οι Βλαχοδήμος (δεξιά) και Αμπντούν (αριστερά).

Τους έκοψε την... όρεξη!
Με μεγαλύτερη όρεξη μπήκαν οι Ρώσοι στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας από το πρώτο σφύριγμα να «τσεπώσουν» τα κλειδιά του αγώνα και να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Κάρολ. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν πιο χαμηλά από ό,τι επί εποχής… Βαλβέρδε, περιμένοντας τις περισσότερες φορές τους αντιπάλους τους στη μεσαία γραμμή, απ΄ όπου άρχιζαν το πρέσινγκ.
Όσο έγραφε ωστόσο το χρονόμετρο, οι Πειραιώτες, όχι μόνο έβρισκαν τα πατήματά τους, αλλά βρήκαν και το δρόμο προς τα δίχτυα, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο!
Ο Τζεμπούρ στο 14΄ δεν υπολόγισε τις… θερμίδες από τη «γλυκιά» βαθιά σέντρα του Παπάζογλου (ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν έπαιζε στη φυσική του θέση τα πήγε περίφημα, παίρνοντας και αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες) και με εκπληκτική βολίδα στην κίνηση, «κέρναγε» τους Ρώσους!
Μετά από αυτό οι ποδοσφαιριστές της Αλάνια κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, φθάνοντας μάλιστα με αξιώσεις μπροστά από τον Κάρολ, ο οποίος ωστόσο στάθηκε στο… ύψος του, βγαίνοντας νικητής δύο φορές σε ισάριθμες μονομαχίες με τον Πρίσκιν. Τις μοναδικές που απειλήθηκε σε όλο το πρώτο ημίχρονο…
Τα καλύτερα... ήρθαν!
Το καλύτερο ωστόσο ο Ολυμπιακός το κράταγε για μετά την ανάπαυλα, καθώς με το… λίφτινγκ του Ζαρντίμ, έγινε πιο ελκυστικός.
Οι αλλαγές του Πορτογάλου τεχνικού, έδωσαν… πνοή και ταχύτητα στους νταμπλούχους, με τον Μοντεστό να μένει μόνος στα χαφ, ενώ η είσοδος των Σουμπίνιο, Τάτου τον βοήθησαν να κερδίσει μέτρα, την ίδια ώρα που ο Πάντελιτς βρέθηκε στην κορυφή, έχοντας στα άκρα τους Καραγκούνη, Αμπντούν.
Αποτέλεσμα των ολοκληρωτικών αλλαγών ήταν ο Ολυμπιακός, όχι μόνο να μην χάσει την ομοιογένειά του, αλλά να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα, διορθώνοντας το επιθετικό πρόβλημα του πρώτου ημιχρόνου.
Και μπορεί να μην κούνησε… πλεκτό (ο Ρώσος πορτιέρο επιβεβαίωσε πως η κλειστή του γωνία ήταν όντως… κλειστή στο σουτ του Τζεμπούρ), μπορεί να συμμάχησε με το οριζόντιο δοκάρι του για να μην δεχθεί την ισοφάριση, ωστόσο δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες μπροστά από την αντίπαλη εστία, οι οποίες δεν έγιναν γκολ κυρίως λόγω της ασυνήθιστης για Πάντελιτς δυστοκίας.
Παράλληλα το χεράκι του για να κρατήσει το κολακευτικό για την Αλάνια 1-0 έβαλε και ο Κόμιτ, καθώς οι συμπαίκτες του σεβάστηκαν απόλυτα το… άβατο της περιοχής του Μέγιερι…
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ (46΄Μέγιερι), Παπάζογλου (82' Χαβίτο), Μανωλάς, Σιόβας, Ποτουρίδης (46΄ Ντιελνά), Μοντέστο, Φέισα, Βλαχοδήμος (46' Σουμπίνιο), Αμπντούν (90' Βλαχοδήμος), Ντιόγκο (46' Πάντελιτς), Τζιμπούρ (60' Καραγκούνης)
  blog.gr   ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)     Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis  Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: