ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

23 τα γράμματα της Αλφαβήτου σύμφωνα με βιβλία του Δημοτικού!

Τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και τα σύμφωνα 18! Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής αυτό ακριβώς θα μάθει όποιος διαβάσει το βιβλίο ''Νέα Ελληνική Γραμματική'' για την Ε' και ΣΤ' δημοτικού.
Εμείς ψάξαμε το βιβλίο της Γραματικής για να... μετρήσουμε φωνήεντα και σύμφωνα και η σελίδα στην οποία αναφέρεται η καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής, είναι η ακόλουθη:


Ο μαθητής ή ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο θα μάθει ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και είναι τα εξής: α, ε, ι, ο και.. ου. Και μπορεί να συγκατελέγεται στα φωνήεντα ο δίφθογγος ''ου'', όμως από το βιβλίο απουσιάζουν παντελώς τα φωνήεντα ''η'' και ''υ''!
Και κάτι ακόμα. Οι μαθητές που θα διαβάσουν το βιβλίο, θα μάθουν επίσης ότι η ελληνική γλώσσα έχει 18 σύμφωνα, ανάμεσα στο οποία το "ντ", το "μπ" και το "γκ". Ανάμεσα στα σύμφωνα όμως δεν αναφέρεται πουθενά η ύπαρξη του "ξ" και του "ψ"
Εμείς, ως enikos, θα ρωτήσουμε τους αρμόδιους στο υπουργείο Παιδείας, τι ακριβώς συμβαίνει με όσα διαβάσαμε στο βιβλίο της Νέας Ελληνικής Γραμματείας της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού; 


enikos
 ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis 
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: