ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τα πέντε σημάδια που δείχνουν Αλτσχάιμερ 25 χρόνια πριν

Πέντε σημάδια ότι το Αλτσχάιμερ έρχεται, μπορούν πια να εντοπίσουν οι ειδικοί, ένα τέταρτο του αιώνα προτού εκδηλωθεί η ασθένεια.
Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Washington University του Σεν Λούις, αφού μελέτησαν 128 άτομα από οικογένειες που είχαν υψηλό κίνδυνο κληρονομικότητας των γονιδίων που οδηγούν στη νόσο, έφτιαξαν ένα είδος «χρονολογίου», με τα σημάδια που είναι ανιχνεύσιμα στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και σε εγκεφαλογραφήματα.
«Ελπίζουμε ότι τα σημάδια αυτά, που είναι ανιχνεύσιμα στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και σε εγκεφαλογραφήματα, θα βοηθήσουν στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο εξελίσσεται η ασθένεια, ώστε να βρεθούν νέες θεραπείες για την πιο κοινή μορφή της νόσου που δεν είναι κληρονομική» δηλώνει χαρακτηριστικά ο δρ Ράντα Μέιτμαν.

Το πρώτο από τα σημάδια που μπορεί να ανιχνευτεί 25 χρόνια πριν από την εκδήλωση της ασθένειας, είναι η έστω ελάχιστη αλλαγή στα επίπεδα του εγκεφαλονωτιαίου υγρού. Οι πλάκες στον εγκέφαλο είναι το δεύτερο σημάδι.
Γίνονται ορατές σε εγκεφαλογράφημα δεκαπέντε χρόνια πριν γίνουν αντιληπτά προβλήματα μνήμης. Ως τρίτο σημάδι οι ερευνητές θεωρούν τα αυξημένα επίπεδα της πρωτεΐνης «Τα» στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό, ενώ τέταρτο είναι η συρρίκνωση τμημάτων του εγκεφάλου.
Τέλος, η μείωση χρήσης της γλυκόζης από τον εγκέφαλο και ελαφρά προβλήματα μνήμης σε συγκεκριμένους τομείς, μπορεί να ανιχνευθούν δέκα χρόνια πριν από την πλήρη εκδήλωση των συμπτωμάτων της νόσου.


Espressonews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: