ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

7 στους 10 Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές!!!

Διακοπές κατ' οίκον θα κάνει το 69% των Ελλήνων, σε σπίτια φίλων το 55% όσων φύγουν
Στα μεγάλα αστικά κέντρα θα παραμείνει το φετινό καλοκαίρι το 69% των Ελλήνων, που λόγω της κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα να φύγουν έστω και για ολιγοήμερες διακοπές.
Ακόμη και όσοι «ξεκλέψουν» κάποιες μέρες, η εξόρμησή τους θα είναι λίγων ημερών, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία θα επιλέξει κάποιο φιλικό ή συγγενικό εξοχικό, γλιτώνοντας έτσι τα έξοδα διαμονής.
Σε έρευνα του ΙΝΚΑ, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι 7 στους 10 Έλληνες δεν έχουν κανονίσει και δεν πρόκειται να κανονίσουν διακοπές για φέτος. Το 69% εξ αυτών επικαλείται την οικονομική στενότητα, το 21% την οικονομική αστάθεια και το 10% αναφέρει ότι δεν θα πάει διακοπές για επαγγελματικούς λόγους.
Από αυτούς που θα φύγουν για διακοπές, ένα 31% θα «λείψει» μέχρι 4 ημέρες, επειδή τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπει περισσότερο. Ένα 25% θα πάει διακοπές μίας εβδομάδας, ενώ μόλις το 15% έχει την πολυτέλεια διακοπών δύο εβδομάδων.


Διακοπές σε σπίτια φίλων και συγγενών
Πάντως, οι περισσότεροι θα επιλέξουν ως τόπο διακοπών το χωριό τους ή εξοχικά σπίτια φίλων και συγγενών, «γλιτώνοντας» τα έξοδα διαμονής. Το 55% θα μείνει σε φιλικό ιδιόκτητο σπίτι και το 25% σε συγγενικό σπίτι. Ένα 20% δηλώνει ότι θα κλείσει ξενοδοχείο.


Πόσο κοστίζει μια εξόρμηση
Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, το κόστος διαμονής και διατροφής 15 ημερών μιας τετραμελούς οικογένειας κοστίζει 3.000 ευρώ. Το ημερήσιο κόστος ξεκινά από 120 ευρώ για το ξενοδοχείο, ενώ τα μεταφορικά και γενικά έξοδα ξεκινούν από 120 ευρώ.


newsbomb.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: