ΣΙΝΕ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Κατάθεση στεφανιού στο Όσλο στην μνήμη των 77 θυμάτων

Ένας χρόνος από τη διπλή επίθεση στη Νορβηγία και ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ κατέθεσε στεφάνι στο Όσλο και αναμένεται να μεταβεί στην Ουτόγια, μαζί με εκατοντάδες πολίτες και συγγενείς των νεκρών, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μνήμης.
«Η βόμβα και οι σφαίρες είχαν στόχο την αλλαγή της Νορβηγίας. Ο νορβηγικός λαός απάντησε ενστερνιζόμενος τις αξίες μας. Ο δολοφόνος απέτυχε, ο λαός νίκησε», δήλωσε ο πρωθυπουργός .
Σε χθεσινή του συνέντευξη στη γερμανική Suddeutsche Zeitung O Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως «η Νορβηγία είναι πιο εμποτισμένη με δημοκρατία και διαφορετικότητα απ’ ό,τι ήταν στις 22 Ιουλίου 2011». Η δημοκρατία είναι «το πιο σημαντικό όπλο στη μάχη κατά της βίας», είπε.
Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα χρόνο ο Μπράιβικ αφού πυροδότησε μια βόμβα στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο, προκαλώντας τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 30, δολοφόνησε ακόμη 69 άτομα, στην πλειοψηφία τους εφήβους, ανοίγοντας πυρ σε μια κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.
Ο δράστης συνελήφθη έπειτα από περίπου 1ώρα και ένα 15. Στη δίκη του ο Μπράιβικ παραδέχθηκε ότι ήταν ο δράστης των δύο επιθέσεων, όμως δήλωσε αθώος.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: