ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

«Ούτε ένας άνεργος στο χωριό μας»!!!

Ζωή χαρισάμενη για τους κατοίκους της Μαριναλέντα!!!
Ο Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γκορντίγιο είναι ο δήμαρχος της Μαριναλέντα, ενός χωριού 3.000 κατοίκων στην Ανδαλουσία της Ισπανίας. Ο Γκορντίγιο, επανεκλέγεται εδώ και τριάντα τριάντα τρία χρόνια, και οι συμπολίτες του κατάφεραν το 1986 να πάρουν από έναν τσιφλικά της περιοχής έκταση 12.000 στρεμμάτων. Αρχικά δημιούργησαν ένα συνεταιρισμό και στην συνέχεια έφτιαξαν ένα εργοστάσιο για να συσκευάζουν τα προϊόντα που παράγουν.
Όπως δηλώνει ο δήμαρχος στον Τύπο της Κυριακής, όσοι εργάζονται στα χωράφια και στο εργοστάσιο έχουν τον ίδιο μισθό 46 ευρώ τη μέρα και τα κέρδη επενδύονται και πάλι στο συνεταιρισμό και για να καλυφθούν κοινωνικές υπηρεσίες. Ο δήμος χτίζει επίσης σπίτια με προσωπική εργασία των κατοίκων. Το νοίκι για ένα σπίτι 90 τετραγωνικών είναι 15 ευρώ το μήνα, το κόστος για τον παιδικό σταθμό 12 ευρώ.
Το ποσοστό της ανεργίας είναι «μηδέν» και οι κάτοικοι αποφασίζουν από κοινού για όλα. Όσο για τους θιασώτες της ελεύθερης αγοράς που αμφιβάλλουν για το αν οι άνθρωποι στη Μαριναλέντα είναι ευχαριστημένοι ο Γκρορντίγιο απαντά: «ο κόσμος ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια και τα τελευταία 33 χρόνια επιλέγει αυτό το σύστημα οργάνωσης. Αν δε θέλει, μπορεί να το αλλάξει. Αλλά, όπως βλέπετε, δεν το αλλάζει».


newsbeast.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: