ΣΙΝΕ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Κανονικά οι συνταγές ΕΟΠΥΥ από σήμερα..

Από σήμερα λήγει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στο λεκανοπέδιο, καθώς το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) αποφάσισε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης να μη συνεχισθεί πέραν της 30ης Ιουνίου η διακοπή της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.
Υπενθυμίζεται ότι η κινητοποίηση των φαρμακοποιών - μελών του ΦΣΑ ξεκίνησε στις 23 Μαΐου και η απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου ήρθε μετά από τη δημόσια δέσμευση του νέου υπουργού Υγείας Αν. Λυκουρέντζου για πλήρη εξόφληση των φαρμακοποιών όλης της χώρας μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιουλίου για τις εκτελεσμένες συνταγές του Απριλίου του 2012, καθώς και μετά από την έκκληση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θοδ. Αμπατζόγλου για αναστολή των κινητοποιήσεων.
Εξάλλου, εν όψει των επαφών των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας και τον ΕΟΠΥΥ, ο ΠΦΣ πρότεινε, ως πρώτο βήμα για την εξομάλυνση της κατάστασης στον χώρο του φαρμάκου, την αύξηση κατά 500 εκατ. ευρώ τουλάχιστον στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική περίθαλψη.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: