ΣΙΝΕ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ο Δημ. Κουπτσίδης ενημερώθηκε για τις εργασίες στη Σμίξη, με σκοπό τον εμπλουτισμό του δικτύου

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 ο Δήμαρχος Γρεβενών και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης επισκέφθηκε τη Σμίξη Γρεβενών όπου και ενημερώθηκε για τις άμεσες εργασίες που πραγματοποιούνται για τον εμπλουτισμό του Β΄ Κλάδου ύδρευσης με νερό από υδρομαστεύσεις της πρώην κοινότητας Σμίξης, οι οποίες τη δεδομένη χρονική περίοδο δεν χρησιμοποιούνται για την ύδρευση της ομώνυμης τοπικής κοινότητας λόγω της επάρκειας που διαθέτει σε ποσότητες νερού.
Ο εμπλουτισμός του δικτύου αναμένεται να ανακουφίσει τα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν Τοπικές Κοινότητες οι οποίες υδροδοτούνται από τον Β’ Κλάδο ύδρευσης.
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Γ. δήλωσε:
«Ο Δήμος Γρεβενών, η Δ.Ε.Υ.Α. Γρεβενών και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης που πολλές φορές ταλαιπωρούν τους Γρεβενιώτες. Δυστυχώς τα προβλήματα είναι πολλά και λόγω της φύσης τους χρήζουν όλα άμεσης αποκατάστασης.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα από βλάβες που οφείλονται στην παλαιότητα των δικτύων, στον ερπυσμό των εδαφών κυρίως στον ορεινό όγκο που δημιουργούν πολλές διαρροές στα δίκτυα ύδρευσης, στις αυθαίρετες παρεμβάσεις από κατοίκους των περιοχών που διέρχονται τα δίκτυα και τέλος στις υπερκαταναλώσεις των πολιτών.
Τα προβλήματα τεχνικής φύσης θα αντιμετωπισθούν και θα επιλυθούν είτε από τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Γ. και τους υδραυλικούς του Δήμου είτε από εξωτερικούς συνεργάτες και εργολάβους στους οποίους ανατίθενται οι εκτελέσεις καθορισμένων εργασιών.
Για την επίλυση του προβλήματος της υπερκατανάλωσης του νερού ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα πρέπει να συνεργαστούν και οι πολίτες του δήμου Γρεβενών. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι το νερό του δικτύου είναι κυρίως για ύδρευση και επικουρικά διατίθεται για άρδευση κήπων και προκηπίων.
Η αλόγιστη χρήση του για άρδευση σε μία περίοδο με υψηλές θερμοκρασίες και έχοντας να βρέξει πάνω από σαράντα μέρες όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα στους συνανθρώπους μας. Για παράδειγμα σε χωριά με μεγάλες υψομετρικές διαφορές ενώ η δεξαμενή έχει νερό τα σπίτια που βρίσκονται σε ψηλές περιοχές δεν έχουν νερό, ενώ αντίθετα στις χαμηλές περιοχές ποτίζουν κατά κόρο τους κήπους.
Έτσι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα να έχουν νερό στα σπίτια τους μόνο σε χρονικά διαστήματα που δεν ποτίζει κάποιος, κυρίως μεσημεριανές ώρες και πολύ αργά το βράδυ.
Ζητάμε από τους Δημότες μας να κάνουν σωστή χρήση του νερού. Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να επιβάλλουμε πολύ τσουχτερά πρόστιμα σε όσους έχουν υπερβολικές καταναλώσεις και ακόμη πιο τσουχτερά πρόστιμα σε όσους έχουν παράνομες ή αδήλωτες παροχές.
Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας, γιατί το νερό είναι αγαθό και θα πρέπει να διατίθεται σε όλους. Δεν μπορεί να υπάρχουν σπίτια με ηλικιωμένους ανθρώπους, με μικρά παιδιά ή με ευπαθή άτομα χωρίς νερό γιατί κάποιοι κάνουν αλόγιστη χρήση του νερού. Δεν μπορεί τώρα που τα χωριά μας έχουν κόσμο να έρχονται αντιμέτωποι με την ανευθυνότητα κάποιων.
Ζητάμε την συνεργασία των δημοτών μας κύρια τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, ώστε να εκλείψουν τα προβλήματα αυτά. Πιστεύουμε ότι με λίγη καλή θέληση και με σωστή χρήση των υπαρχουσών ποσοτήτων νερού θα κάνουμε την καθημερινή μας διαβίωση πιο εύκολη.
Τέλος ευχαρίστησε τους Γρεβενιώτες τόσο για την κατανόηση όσο και για την συνεργασία την οποία δείχνουν και την οποία θα δείξουν και στο μέλλον».


Γραφείο Δημάρχου Γρεβενών
Προέδρου ΔΕΥΑΓ
Δημοσθένη Κουπτσίδη


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: