ΣΙΝΕ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Περαίωση ξανά για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία!

Την περαίωση βγάζει ξανά από το συρτάρι το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία! Τα προβληματικά έσοδα έχουν προβληματίσει το οικονομικό επιτελείο, που σκέφτεται σύμφωνα με πληροφορίες να προωθήσει την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2011 με την εφαρμογή εξπρές φορολογικών ελέγχων, σύμφωνα με την οποία οι προς έλεγχο υποθέσεις θα επιλεγούν με συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια και οι ελεγκτικές επαληθεύσεις θα γίνονται σε συγκεκριμένα φορολογικά αντικείμενα δειγματοληπτικά.

Μπορεί οι εκτιμήσεις σχετικά με τα έσοδα που αναμένεται να εισπραχθούν να μην είναι και πολύ αισιόδοξες όπως για παράδειγμα η τελευταία περαίωση που απέφερε 2,25 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, ωστόσο πολλοί θα είναι εκείνοι που θα σπεύσουν να κλείσουν τις εκκρεμείς τους φορολογικές υποθέσεις υπό τον φόβο των νέων ελέγχων.
Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερησίας" υπάρχουν πληροφορίες ότι στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει έτοιμη πρόταση που έχει κατατεθεί από υπηρεσιακά στελέχη, με την οποία δίνεται μια τελευταία ευκαιρία σε περίπου 200.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να υπαχθούν στην περαίωση και να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις τους.
Αν και δεν έχουν δοθεί πληροφορίες σχετικά με τη διενέργεια των ελέγχων,όλα δείχνουν πως το υπουργείο θα κάνει την περαίωση με τον γνωστό τρόπο…. των ελέγχων από τους ορκωτούς στις μεγάλες επιχειρήσεις για τη χορήγηση φορολογικού πιστοποιητικού.
Ερωτηματικό παραμένει αν θα δεχτεί την περαίωση η Τρόικα, αφού είχε ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ότι δεν θα δεχτεί δεχθεί νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις τέτοιου τύπου!


Star.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: