ΣΙΝΕ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αρκούδες- πλιατσικολόγοι στη Βόρεια Ελλάδα

Επισκέψεις σε κατοικημένες περιοχές κάνουν το τελευταίο διάστημα αρκούδες που διαβιούν στη δασώδη περιοχή του Σινιάτσικου αλλά και του Μουρικίου, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων των Ναμάτων, τοπική κοινότητα του δήμου Βοΐου, αλλά και του Εμπορίου, τοπική κοινότητα του δήμου Εορδαίας.
Συγκεκριμένα, επίσκεψη αρκούδας δέχθηκε τις προηγούμενες μέρες ο ορεινός οικισμός των Ναμάτων που είναι σκαρφαλωμένες στις πλαγιές του Ασκίου, η οποία ρήμαξε κερασιές και άλλα άγρια δέντρα που βρήκε στο διάβα της, ενώ δεν δίστασε να εισέλθει ακόμα και στην αυλή ενός σπιτιού για να δοκιμάσει τους καρπούς της κερασιάς που εντόπισε σε μια αυλή.
Βέβαια οι κάτοικοι των Ναμάτων είναι κάπως εξοικειωμένοι με το φαινόμενο, αφού κάθε χρόνο σχεδόν βλέπουν αρκούδες να περιτριγυρίζουν γύρω από το χωριό τους, οι οποίες αρκετές φορές εισέρχονται ακόμα και μέσα στον οικισμό, ενώ συχνά τα βράδια τις συναντούν και στο δρόμο.

Τα πράγματα όμως δεν έτσι ακριβώς στο Εμπόριο Μουρικίου, αφού πρόκειται για πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ωστόσο πριν λίγες μέρες ένας κάτοικος του Εμπορίου Μουρικίου βρήκε το πρωί που ξύπνησε μια αρκούδα μέσα στην αυλή του να τρώει τα κεράσια από την κερασιά του και έσπευσε έντρομος να μπει στο σπίτι του για να μην αγριέψει την αρκούδα.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: