ΣΙΝΕ

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Νέο Θρίλερ!!! Στον αέρα η δόση του Αυγούστου

Διαβάστε τι  συνέβη με την δόση του Αυγούστου...
Δεν πρόκειται να δείτε ούτε ευρώ από τις επόμενες δόσεις των δανείων αν πρώτα το Eurogroup δεν αποφανθεί ότι το πρόγραμμα κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό είναι το μήνυμα-απειλή, από ανώτατη πηγή των Βρυξελλών προς την Αθήνα.
Πήγες της ευρωζώνης, εμφανίστηκαν καθησυχαστικές για την κάλυψη του ομολόγου του Αυγούστου, ύψους 3 δισ. ευρώ. Δεν αποκλείεται τα χρήματα αυτά να προέλθουν από τον ευρωμηχανισμό στήριξης.
Όπως οι κοινοτικές αρχές διαμηνύουν ότι η δόση του Αυγούστου, ύψους 31.5 δισ. ευρώ παραμένει μετέωρη.
Οι δανειστές δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν καμία παραχώρηση αν πρώτα δεν δουν κάτι από πλευράς της Ελλάδας, αν η Αθήνα δεν τους πείσει ότι το δεύτερο Μνημόνιο και τα μέτρα του υλοποιούνται και καλύπτεται το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών και των δυο προεκλογικών περιόδων. Προς το παρόν σταματά οποιαδήποτε συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Απόφαση συγκεκριμένη δεν πρόκειται να ληφθεί. Περισσότερο οι υπουργοί Οικονομικών θα δώσουν κατευθυντήριες γραμμές για τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η Αθήνα. Οι όποιες αποφάσεις αναμένονται στα τέλη Αυγούστου.
Όπως αναφέρουν πηγές από την ευρωζώνη, το Eurogroup της Δευτέρας θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, έχοντας στη διάθεσή του τα πρώτα αποτελέσματα από την αξιολόγηση της τρόικας στην Αθήνα. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις πριν από το τέλος Αυγούστου, καθώς «οι συζητήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Eurogroup της 9ης Ιουλίου θα αποτελέσει το «βάπτισμα του πυρός» για τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και τις προθέσεις της κυβέρνησης να το επαναφέρει στη σωστή του βάση.

fimes.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: