ΣΙΝΕ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΠΑΣ: "Δεν επιθυμούμε τις υποδομές, έρμαιο κηδεμόνων και μάνατζερ"

Την αντίθεσή του με τις αλλαγές προσώπων στη στελέχωση των τμημάτων υποδομής εξέφρασε, μέσω ανακοίνωσης, το ΔΣ του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα που κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργο Χριστοβασίλη για αθέτηση συμφωνίας και λόγο ενώ ονοματίζει τον προπονητή της Κ-20 του ΠΑΣ, Γιάννη Τάτση ως τον υπαίτιο των αντικαταστάσεων που επιτελέστηκαν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει:
" Ιωάννινα 25 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΠΑΣ: «Δεν επιθυμούμε τις υποδομές, έρμαιο κηδεμόνων και μάνατζερ…»
Από τη διοίκηση του ερασιτεχνικού Σωματείου ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, με αφορμή τις αλλαγές που ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στα τμήματα υποδομής, μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 23/7/2012, αποφασίστηκε να διευκρινισθούν δημόσια τα παρακάτω:
Η διοίκηση του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μετά από πρόταση του πρόεδρου της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κ. Γιώργο Χριστοβασίλη πραγματοποίησε μαζί του συνάντηση στις 17/6/2012 με αντικείμενο διάφορα θέματα των δύο πλευρών, αλλά και τη λειτουργία των τμημάτων υποδομής την αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Ειδικότερα για τα τμήματα υποδομής:
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κ. Γιώργος Χριστοβασίλης αρχικά πρότεινε όπως επικεφαλής του τμήματος, είναι ο γιατρός κ. Παπαγεωργίου, σημείο στo οποίo η διοίκηση του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ συμφώνησε απόλυτα.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και μεταξύ άλλων θεμάτων, προτάθηκε από τον κ. Χριστοβασίλη, όπως στα τμήματα υποδομής τα οποία λαμβάνουν μέρος στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της super league προπονητής στην Κ-20 να είναι ο κ. Γιάννης Τάτσης και παραμείνει γενικός αρχηγός στην Κ-20 ο κ. Γιώργος Ιωάννου, ενώ στην Κ-17 πρότεινε (ο κ. Χριστοβασίλης) την ευθύνη να έχει το σωματείο.
Έτσι λοιπόν για την Κ-17 η πρόταση ήταν εξ ολοκλήρου του ερασιτεχνικού σωματείου, το οποίο είχε και την ευθύνη στο τέλος της περυσινής περιόδου, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παρεμβάσεων, από γονείς, μάνατζερ και λοιπούς οι οποίοι δημιούργησαν κλίμα που δεν συνάδει με τις αρχές του σωματείου (κάτι που διορθώθηκε σε μεγάλο βαθμό, χωρίς να εξαλειφθεί η νοσηρή κατάσταση), αλλά και τις προτάσεις του μέχρι πρότινος υπεύθυνου υποδομών, με τον οποίο υπήρχε κοινή συνισταμένη τεσσάρων αξόνων.
Οι ποδοσφαιριστές να κρίνονται στο γήπεδο και όχι ανάλογα με τις γνωριμίες που διαθέτουν. Οι κηδεμόνες να βρίσκονται μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Παρεμβάσεις να μην γίνονται τόσο σε διοικητικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο. Οι μάνατζερ απαγορεύεται δια ροπάλου να προσεγγίζουν παίκτες τμημάτων υποδομής.
Διαδοχικά προτάθηκαν στον πρόεδρο της ΠΑΕ, οι προπονητές του σωματείου κ.κ. Οικονόμου, Νήτας και Μπελά, αλλά και ο πρώην προπονητής της Κ-17 κ. Μάστορας, με τους οποίους τα στελέχη του σωματείου είχαν συζητήσεις αλλά και συνεργασία στο παρελθόν, για να καταλήξουν στον τελευταίο, αφού οι δύο πρώτοι εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν στον ερασιτέχνη ΠΑΣ, δε τρίτος είχε διαφορές με τον πρόεδρο της ΠΑΕ από την περίοδο Κούγια.
Ο κ. Μιλτιάδης Μάστορας Γυμναστής/Προπονητής, ο οποίος και στο παρελθόν είχε συνεργασθεί με το σωματείο και την ΠΑΕ, είχε να επιδείξει ήθος, ακεραιότητα και τιμιότητα πέρα από κάθε διαπλοκή με γονείς και μάνατζερ και πέραν των άριστων αθλητικών του γνώσεων που ήταν οι βασικοί λόγοι της επιλογής.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έφερε καμιά αντίρρηση για την επιλογή του σωματείου, μόνο χαριτολογώντας αναφερόμενος στον προτεινόμενο γενικό αρχηγό της Κ-17, τον χαρακτήρισε … «μαμούνι» το οποίο θα στρώσει με τα νέα του καθήκοντα, μιας και θα αναστείλει τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, όπως δεσμευτήκαμε.
Έτσι λοιπόν, ως έχοντες την ευθύνη αποφασίστηκε την Κ-17 να αναλάβει προπονητής ο κ. Μιλτιάδης Μάστορας με γενικό αρχηγό τον κ. Γιάννη Δεβελέγκα κάτι που ανακοινώθηκε την μεθεπόμενη της συμφωνίας ημέρα και ενώ επιδιώχθηκε συνάντηση με τον επικεφαλής των τμημάτων υποδομής, μια συνάντηση που αρνήθηκε.
Αυτό έγινε δεκτό επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, η οποία κάλεσε αμφότερους (προπονητή και γενικό αρχηγό της Κ-17) με την ιδιότητά τους στην επίσημη παρουσίαση του προπονητή της ΠΑΕ κ. Γιάννη Χριστόπουλου, όσο και στον αγιασμό της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη συμφωνία.
Στη συμφωνία ΠΑΕ και ερασιτέχνη διαφώνησε ο προπονητής της Κ-20 κ. Γιάννης Τάτσης, ο οποίος ξεκίνησε μαραθώνιο αντικατάστασης των επιλεγμένων στελεχών, πράγμα που ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της ΠΑΕ για επάνδρωση του τμήματος με έτερα στελέχη. Δυστυχώς τις όποιες διαπραγματεύσεις έκανε ο προπονητής της Κ-20 και όχι ο καθ' ύλην αρμόδιος επικεφαλής του τμήματος και ο οποίος μοίρασε ρόλους. Αυτό αφήνεται στην κρίση του καθένα…


Ο ερασιτέχνης ΠΑΣ Γιάννινα, ουδέποτε διεκδίκησε την κηδεμονία των τμημάτων Κ-17 και Κ-20, αλλά στα πλαίσια της καλής συνεργασίας στα τμήματα υποδομής διέθεσε συνεργάτες του οι οποίοι αφιλοκερδώς πρόσφεραν υπηρεσίες, αλλά κυρίως έργο κατά γενική ομολογία τουλάχιστον την τελευταία δωδεκαετία.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι όπως και με την περίπτωση του κ. Λαυδαριά στο παρελθόν και του κ. Παπαγεωργίου πρόσφατα, όχι μόνο δεν προβάλαμε ενστάσεις, αλλά με τον πρώτο που συνεργαστήκαμε επί δύο χρόνια, συμφωνά με την τελευταία δήλωσή του, είχε την αμέριστη συμπαράστασή μας για την οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες του δημόσια.
Όμως η μη τήρηση της συμφωνίας και του λόγου, αναγκάζει το σωματείο μας να διαχωρίσει τη θέση του, αφού υπάρχει δεδομένη αναξιοπιστία και θα παραμείνει στο ρόλο που επιτάσσουν οι καταστατικές διατάξεις, όπως και οι διατάξεις των Νόμων του Κράτους.
Φυσικά και κάθε περαιτέρω συμφωνία θα επιδιώκεται μόνο γραπτώς, μιας και ο λόγος έχει καταρρακωθεί με ευθύνη της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.


Ο ερασιτέχνης ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κάτοχος μετοχών που αντιστοιχούν στο 10% του μετοχικού κεφαλαίου, εκπροσωπούμενος νόμιμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ο νέος εκπρόσωπος θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες), θα παραμείνει στο θεσμικό του ρόλο προστατεύοντας το σήμα και την ιστορία της ομάδας, κυρίως όμως την ηθική με την οποία πορεύτηκε και ποτέ δεν ακούστηκε η λέξη χρηματισμός ή συναλλαγή -γιατί ουδέποτε υπήρξε-με όσα ο νόμος επιτάσσει.
Εκ του Δ.Σ. του σωματείου
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ"


acadimies.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: