ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Όλα τα σενάρια για τα ειδικά μισθολόγια – Πως θα αποφύγουν το «τσεκούρωμα»

Μέχρι τις 24 του μήνα όταν η τρόικα επιστρέφει στην Ελλάδα, το οικονομικό επιτελείο πρέπει να τα έχει βρει και να είναι έτοιμο να τα παρουσιάσει.
Ο αγώνας δρόμου για να βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα για να μηδενίσουν ή έστω να περιορίσουν τις περικοπές που έρχονται στα ειδικά μισθολόγια, ύψους 200 εκατ. ευρώ για το 2012 και 400 εκατ. ευρώ για το 2013, ξεκίνησε ουσιαστικά από τη στιγμή που τέθηκε το τελεσίγραφο της τρόικας.
Το μέτρο περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το τσεκούρι στα ειδικά μισθολόγια για να μην «καταπατήσει» την προεκλογική της δέσμευση πως δε θα μειωθούν κι άλλο μισθοί και συντάξεις.
Ο πρωθυπουργός, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είπε πως γίνεται προσπάθεια τα χρήματα που απαιτούνται να βρεθούν μέσω περικοπής δημοσίων δαπανών, γράφει το Έθνος. Στην επόμενη σύσκεψη των τριών, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας πρόκειται να τα παρουσιάσει.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να προφυλαχθούν τα εισοδήματα κυρίων των ένστολων. Θα γίνει προσπάθεια διαχωρισμού ανάμεσα στους «μάχιμους αστυνομικούς», όπως δηλαδή υπηρετούν στη ΔΙΑΣ ή σε αστυνομικά τμήματα και σε όσους δουλεύουν στα γραφεία.
Το οικονομικό επιτελείο έχει βγει στο... ψάξιμο και για να περιορίσει την επιβάρυνση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων από την εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Υπάρχουν σκέψεις και εισηγήσεις να θεσπιστούν γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να μην πληγούν οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι κάτοικοι βόρειων περιοχών, όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για θέρμανση.
Τα κριτήρια θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες μέρες.


NewsitΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

If you want to improve your know-how only keep visiting this website and be updated with the most recent gossip posted here.


Feel free to visit my blog budget hotel

Ανώνυμος είπε...

When someone writes an piece of writing he/she maintains the idea of
a user in his/her brain that how a user can understand
it. Therefore that's why this post is outstdanding. Thanks!

Here is my web-site - how to get your ex girlfriend back

Ανώνυμος είπε...

Hi friends, how is everything, and what you would like
to say regarding this paragraph, in my view its in fact awesome designed for me.


my website - get ex back