ΣΙΝΕ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων από έναν σχεδόν τυφλό τοξοβόλο!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, καθώς ο Νοτιοκορεάτης, Ντονγκ Χιουν Ιμ, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στην τοξοβολία με 699 βαθμούς.
Πριν καν πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σημειώθηκε παγκόσμιο ρεκόρ!
"Δράστης" ο Νοτιοκορεράτης Ντονγκ Χιουν Ιμ, στην τοξοβολία με 699 βαθμούς.
Η επίδοσή του σημειώθηκε στον γύρο κατάταξης του ατομικού, ενώ παγκόσμιο ρεκόρ με 2.087 βαθμούς, σημείωσε και η ομάδα της Νότιας Κορέας στον ίδιο γύρο του αθλήματος.Ο 26χρονος Dong-hyun, δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στο ομαδικό, έχει οπτική οξύτητα 20/100 στο δεξί μάτι και 20/200 στο αριστερό, πράγμα που σημαίνει πως χρειάζεται να βρίσκεται σε απόσταση 10 μέτρων από ένα αντικείμενο για να το δει όταν κάποιος με φυσιολογική όραση μπορεί να το ξεχωρίσει από απόσταση 100 μέτρων.

Ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγες ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων έδειξε να ενοχλείται από το υπερβολικό ενδιαφέρον στην «ιδιαιτερότητά» του: «Δεν κρατάω μπαστούνι, δεν έχω σκύλο για τυφλούς. Είναι δυσάρεστο ο κόσμος να λέει ότι είμαι ανήμπορος. Ολο αυτό το ενδιαφέρον για την όρασή μου δεν είναι ευπρόσδεκτο», λέει χαρακτηριστικά.
Και συνεχίζει: «Οταν κοιτάζω το στόχο, μοιάζει σα να βλέπω μια σειρά από διαφορετικά χρώματα που έχουν πέσει στο νερό. Τα όρια δεν είναι σαφή και οι γραμμές ανάμεσα στα χρώματα είναι πολύ θολές. Εχω εξασκηθεί φορώντας γυαλιά, αλλά στην πραγματικότητα αυτό με κάνει να νιώθω άβολα όταν ρίχνω τα βέλη».
Για τον Im αυτό που χάνεται από την φτωχή του όραση, αναπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο από την αίσθηση του χώρου που διαθέτει, που είναι περισσότερο ανεπτυγμένη απ’ αυτή των συναθλητών του που διαθέτουν φυσιολογική όραση. Για το λόγο αυτό στέκεται πάντα στο ίδιο σημείο σε όλες τις βολές του και τραβάει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τη χορδή του τόξου του, αφού θεωρεί πως στο άθλημά του παίζει ρόλο και η «μνήμη των μυών», καθώς σύμφωνα με τη θεωρία του (και αν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματά του δεν έχει άδικο…) το νευρικό σύστημα «θυμάται» τις κινήσεις του σώματος.
«Δεν βλέπω το στόχο, αλλά τον νιώθω», λέει χαρακτηριστικά και επισημαίνει γελώντας ότι δεν νοιώθει καθόλου άσχημα όταν στη διάρκεια της προπόνησης είναι υποχρεωμένος να ρωτήσει τους συναθλητές του, πού προσγειώθηκε το βέλος του.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου είναι για τον Im oι τρίτοι στους οποίους έχει λάβει μέρος. Eίναι ήδη δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και του Πεκίνου (2008).


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis 
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: