ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Σύσκεψη για τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη

Το προεδρικό διάταγμα για το τοπικό ρυμοτομικό αναμένουν οι φορείς που εμπλέκονται στη δημιουργία της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας καθώς, όπως αναφέρθηκε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ), το έργο μελετητικά βρίσκεται στο 80% της ωριμότητάς του και σχεδιάζεται να υποβληθεί στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.
«Το τεχνικό πλαίσιο και η τεχνική επάρκεια υπάρχουν. Εφόσον εκδοθεί και το Προεδρικό Διάταγμα, ο στόχος μας είναι το καλοκαίρι του 2013 να μπούμε στη φάση έναρξης του έργου, προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα του πανεπιστημίου» τόνισε στο ΑΜΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ, Γιώργος Αμανατίδης.
Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή οι δομές του πανεπιστημίου φιλοξενούνται σε διάφορα διάσπαρτα κτίρια στον οικιστικό ιστό της Κοζάνης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσκολίες στον συντονισμό της λειτουργίας του και μεγάλα κόστη για ενοικίαση και θέρμανση.
Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και εκπρόσωποι της ΑΝΚΟ, της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.


Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: