ΣΙΝΕ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Η διάσημη ηθοποιός που ήθελε να γίνει καλόγρια!!!

Oταν ήταν μικρή, ήθελε να γίνει καλόγρια. 
Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε η Αν Χάθαγουεϊ να μην κλειστεί τελικά πίσω από τις βαριές πόρτες ενός μοναστηριού αλλά να στέκεται απέναντι στα φώτα της δημοσιότητας.
Η κόρη του δικηγόρου Τζέραλντ-Τόμας Χάθαγουεϊ, η Αν-Ζακλίν, γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1982 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης σε μια οικογένεια με ιρλανδικές, γαλλικές και γερμανικές ρίζες. Οι γονείς της, οι οποίοι γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Salle της Φιλαδέλφειας, ανέθρεψαν την Αν και τα δύο αγόρια τους με τις αρχές του καθολικισμού. 
Η Αν ήταν τόσο κοντά στη θρησκεία μέχρι την εφηβεία της, που ήθελε να γίνει καλόγρια.

Την έμπνευσή της να ακολουθήσει τον χώρο του θεάματος την προκάλεσαν δύο γεγονότα: πρώτον, το ότι η μητέρα της, η Κέιτ Μακόλεϊ Χάθαγουεϊ, ήταν τραγουδίστρια και ηθοποιός και... δεύτερον, όταν στα δεκαπέντε της έμαθε ότι ο μεγαλύτερος αδελφός της, ο Μάικλ, ήταν ομοφυλόφιλος.
Τότε ένιωσε ότι δεν μπορούσε να πιστεύει σε μια θρησκεία που καταδίκαζε κάθετα τις σεξουαλικές επιλογές του αδελφού της. Το 2009 δήλωσε ότι απομακρύνεται από τη θρησκεία που της έμαθαν να πιστεύει και πως το θέμα αυτό ήταν κάτι που δούλευε από την αρχή μέσα της.
Η καλλίφωνη Αν Χάθαγουεϊ στην ηλικία των δεκαέξι ετών εμφανίστηκε με τη χορωδία του γυμνασίου της Honors Chorus στο Κάρνεγκι Χολ. Τρεις ημέρες αργότερα, πήγε στο κάστινγκ για τη μικρού μήκους τηλεοπτική σειρά του Fox «Get Real» και κατάφερε να πάρει τον πρώτο της ρόλο το 1999. Δύο χρόνια αργότερα, το 2001, ενσαρκώνει τη Μία Θερμόπολις στην ταινία
«Το ημερολόγιο μιας πριγκίπισσας», ουσιαστικά ο πρώτος μεγάλος ρόλος της και αυτός που την έκανε διάσημη.
Η επιτυχία της ήταν μεγάλη, αφού η ταινία κατάφερε να κάνει κέρδη ενενήντα τεσσάρων εκατ. δολαρίων. Τρία χρόνια μετά, ξαναπαίζει τον ίδιο ρόλο στην ταινία «Το ημερολόγιο μιας πριγκίπισσας 2: Βασιλικοί αρραβώνες».
Η ηλικία και το δροσερό πρόσωπό της με τα έντονα, μεγάλα μάτια και το λαμπερό χαμόγελο είναι αυτά που ζητάνε πολλοί παραγωγοί στο Χόλιγουντ που δραστηριοποιούνται στο είδος των παιδικών και των οικογενειακών ταινιών. Οι προτάσεις για την ανερχόμενη ηθοποιό είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Αντίστοιχη επιτυχία με τις προηγούμενες ταινίες της είχε και η ταινία «Ελα, η μαγεμένη» το 2004, όπου η Αν Χάθαγουεϊ ενσαρκώνει την «Ελα».
Ακολουθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Κοκκινοσκουφίτσα» το 2005, όπου η Αν δίνει τη φωνή της, και «Το μυστικό του Brokeback Mountain», ταινία που κατάφερε να πάρει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Ταινία-σταθμός στην καριέρα της Χάθαγουεϊ είναι «Ο Διάβολος φοράει Prada», όπου η κινηματογραφική Αντι Σακς γνωρίζει το ίνδαλμά της, τη Μέριλ Στριπ.
«Είναι απλώς θεϊκή. Είναι κάτι το απόλυτο για μένα...» είχε πει σε συνέντευξή της μετά τα γυρίσματα της ταινίας. Ακολούθησαν ταινίες με εισπρακτική επιτυχία για τις εταιρείες παραγωγής αλλά και μεγάλης εμπειρίας για την Αν Χάθαγουεϊ, όπως «Ερωτευμένη Τζέιν», «Η Ρέιτσελ παντρεύεται», «Νύφες σε πόλεμο», «Valentine’s Day», «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Αγάπη σαν ναρκωτικό» το 2010, όταν η Αν Χάθαγουεϊ ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα.
Στον «Σκοτεινό Ιππότη 2», που μόλις έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής, η Αν Χάθαγουεϊ ενσαρκώνει την Κάτγουμαν Σελίνα Κάιλ. Για τις ανάγκες της ταινίας «οι Αθλιοι» σε σκηνοθεσία του Τομ Χούπερ, όπου η Αν ενσαρκώνει τη Φαντίν, η διάσημη ηθοποιός έκοψε τα μαλλιά της αποκτώντας ένα στιλ πιο πικάντικο, που την κάνει να δείχνει πιο μικρή από την ηλικία της.


Η… ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ FBI
Το όνομά της ακούγ (Με τον πρώην φίλο της Ραφαέλο Φολιέρι, ο οποίος καταδικάστηκε για απάτη.) εται και για τις συχνές εμφανίσεις της στα κόκκινα χαλιά. Ομως, το 2008 δημιουργήθηκε ένα ολόκληρο σκάνδαλο γύρω από το όνομά της, όταν το FBI κατάσχεσε τα ημερολόγιά της στη διάρκεια έρευνας για τα οικονομικά τού τότε φίλου της, του επιχειρηματία Ραφαέλο Φολιέρι.
Στις 24 Ιουνίου του 2008 ο ιταλικής καταγωγής 30χρονος Φολιέρι συνελήφθη και καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλακή, γιατί είχε στήσει μια τεράστια οικονομική απάτη εκατό εκατομμυρίων δολαρίων. Επειθε επενδυτές να αγοράσουν ακίνητα που τάχα ανήκαν στην Καθολική Εκκλησία παρουσιάζοντας μασκαρεμένους ψευτοκαρδινάλιους στην αμερικανική αφρόκρεμα.
Εκανε παρέα με πολιτικούς, όπως ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζον Μακ Κέιν. Λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή του, η Αν Χάθαγουεϊ του έδωσε τα παπούτσια στο χέρι, ενώ στην ίδια δεν απαγγέλθηκε καμία κατηγορία, γιατί απεδείχθη ότι δεν είχε ιδέα για τα όσα συνέβαιναν. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ανακοίνωσε τη σχέση της με τον ηθοποιό Ανταμ Σούλμαν, με τον οποίο αρραβωνιάστηκε έναν χρόνο αργότερα.


Espressonews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: